Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 17:26
Abonamente

Economie 29 August 2017, ora 09:26

ULTIMA ORĂ: Jumătate dintre băncile din R. Moldova își vând acțiunile la bursă

Marime Font

Acțiunile a 6 din cele 11 bănci care activează în țara noastră sunt scoase la bursă, scrie bizlaw.md. 

Potrivit informațiilor publicate de Bursa de Valori a Moldovei, sunt expuse pe piața reglementată, acțiunile următoarelor bănci: Moldova-Agroindbank; Banca de Finanțe și Comerț; Energbank; Eurocreditbank; Mobiasbanca-Groupe Societe Generale; Victoriabank.

Cele mai multe, dar și cele mai scumpe sunt acțiunile Moldova-Agroindbank. Astfel, cumpărătorii pot achiziționa peste 426 de mii de acțiuni, din cele două pachete, scoase la vânzare. Prețul acestora este de aproximativ 1.050 de lei.De patru ori mai ieftine sunt hârtiile de valoare expuse de Mobiasbanca-Groupe Societe Generale. Acțiunile dintr-un pachet de 10 mii au prețul nominal de 250 de lei, iar cele dintr-un pachet de aproape 460 de hârtii de valoare au prețul nominal de 120 de lei per acțiune.

Banca de Finanțe și Comerț a scos la bursă patru pachete, fiecare a câte 5.370 de acțiuni. Prețul nominal pentru o unitate este de 230 de lei.

Acțiunile Energbank au prețul nominal de 90 de lei per bucată, iar la bursă sunt scoase peste 6.300 de hârtii de valoare.

Valoarea nominală a acțiunilor Victoriabank este 48 de lei și sunt expuse două pachete, care însumează aproximativ 4.600 de acțiuni.

Cel mai mic preț îl au acțiunile Eurocreditbank. Pentru cele aproape 133 de mii de acțiuni expuse a fost stabilit prețul nominal de 13,5 lei per unitate.

Cumpărătorii, însă, se lasă așteptați. Doar două dintre cele șase bănci au reuși să vândă câte un pachet mic de acțiuni. Este vorba despre Moldova-Agroindbank și Mobiasbanca-Groupe Societe Generale, care au comercializat câte 300 și, respectiv, 500 de acțiuni. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md