Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 17:36
Abonamente

Internațional 27 Februarie 2016, ora 15:45

ULTIMA ORĂ: România SPULBERĂ Rusia la Rugby cu 30 - 0

Marime Font

Echipele naționale de rugby ale României și Rusiei s-au întâlnit astăzi pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iași, în cadrul etapei a treia a Cupei Europene a Națiunilor ediția 2016.

UPDATE - România a înscris 4 eseuri și învinge Rusia cu 30-0, obținând și bonusul ofensiv.

Președintele Federației Române de Rugby, Haralambie Dumitraș, a mulțumit ieșenilor pentru găzduire și pentru interesul arătat față de rugby."Vreau să vă mulțumesc pentru interesul pe care îl arătați acestui sport deosebit de frumos. Vreau să le urez bun venit prietenilor noștri din Rusia, să le urez succes la meciul de mâine. Iașiul este un oraș cu foarte multă istorie, este un oraș cultural, un oraș al studenților. Știu că este un meci important, un meci cu miză. De aceea, cred eu, cel mai important lucru este performanța, să facem un spectacol, să ne bucurăm împreună, pentru că în jurul valorilor din rugby se construiește totul", a spus președintele Federației Române de Rugby.

Prezent la conferința de presă, primarul interimar al Iașului, Mihai Chirica, a declarat că este foarte important ca orașul pe care îl conduce să găzduiască competiții de o astfel de anvergură.

"Suntem deosebiți de bucuroși că oaspeții din Rusia au venit să se confrunte la Iași cu Stejarii României. Avem speranța că va fi un meci frumos și, desigur, pe placul tuturor care vor veni în tribune. Suntem cât se poate de deschiși și dorim să susținem acest sport. Avem o deschidere deosebită și față de echipa locală și vrem să facem din ea o emblemă românească. Așteptăm să vedem cât mai mulți ieșeni în tribune, atât la rugby cât și la fotbal, pentru că Iașiul are nevoie de sport. Sper ca oaspeții noștri se vor simți bine la Iași", a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Căpitanul naționalei Rusiei, Vasili Artemiev, a recunoscut că meciul de mâine cu Stejarii României este un meci greu, cu miză mare.

"Este prima oară când vin la Iași. Meciul de mâine va fi un meci foarte greu. Din punctul meu de vedere, România fiind favorita. Faptul că anul trecut am obținut o victorie împotriva României este o performanță după șase ani, ceea ce este foarte important. Meciul de mâine este extrem de greu mâine. Sper ca echipa mea să se ridice la cel mai înalt nivel", a spus Artemiev.

Antrenorul echipei Rusiei, Aleksandr Pervuhin, a declarat că speră ca meciul de mâine să fie frumos iar toată lumea mulțumită.

La rândul său, căpitanul naționalei de rugby a României, Mihai Macovei, s-a declarat a fi plăcut surprins de organizarea de la Iași din ultimele zile.

"Vrem să organizăm cât mai multe meciuri aici, la Iași, pentru că lumea iubește rugby-ul. Asta ne face să dăm totul pe teren și să jucăm cu gândul la victorie. Meciul de mâine va fi greu. Întotdeauna contra echipei Rusiei am avut un meci greu. E o echipă bună, cu jucători masivi, care caută întotdeauna contactul și, uneori, îl fac foarte bine. Mâine intrăm pe teren cu gândul la victorie. Sper ca mâine să fie o vreme bună și lumea să iasă din casă și să ne vadă", a spus Mihai Macovei.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md