Ultima oră

Ultimatumul nu este cea mai bună cale pentru a scăpa de guvernarea coruptă

Analistul politic Oazu Nantoi se pronunţă împotriva ultimatumului declarat de către liderii protestatarilor. „Eu sunt contra ultimatumului. Protestele trebuie să continue, însă în mod paşnic. Trebuie de făcut presiuni pe această guvernare şi de insistat pe anticipate. Sondajele arată că peste 60 la sută din cetăţeni îşi doresc anticipate. Această guvernare, dacă dorea să meargă la un compromis, nu proceda în acest mod, dar desemna un premier tehnocrat, pe Ion Sturza, de exemplu”, a spus analistul.

Şi analistul politic Igor Boţan se pronunţă împotriva ultimatumului. „Prin proteste paşnice oamenii au obţinut reducerea unor tarife. Se poate şi paşnic. Pentru a obţine ceva, nu trebuie numaidecât de distrus edificiile statului”, a declarat Boţan.

Corneliu Ciurea, expert IDIS „Viitorul” consideră că pentru moment trebuie să se renunţe la proteste. „Este clar că această guvernare nu va ceda. Oamenii ar trebui să se calmeze pentru o perioadă şi să aştepte viitoarele alegeri”, a spus expertul.

Jurnalistul Dmitri Ciubaşenco susţine că guvernarea va ignora ultimatumul impus de protestatari şi că va face tot posibilul să discrediteze mişcare protestatară.
 
sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *