Chișinău

Ultimele troleibuze noi vor ajunge la Chişinău înainte de Hram

Anunţul a fost făcut de către şeful Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci, în cadrul şedinţei operative de la Primărie.

Până în prezent, la Chişinău au fost aduse 84 de troleibuze, altele opt sunt pe drum şi zece urmează să fie încărcate şi trimise miercuri, 5 octombrie.

Primăria municipiului Chişinău a cumpărat de la uzina „Belkommunmash” din Minsk 102 troleibuze în cadrul proiectului de modernizare a transportului public, finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca Europeanã de Investiţii şi Uniunea Europeană.

Costul proiectului este de 13,7 milioane de euro. Din aceastã sumã, 10 milioane de euro reprezintã creditul acordat de BERD şi BEI, cu o rată a dobânzii de 5% anual, pe un termen de 10 ani, cu o perioadã de graţie de 2 ani. Alte 3 milioane sunt grantul Uniunii Europene în cadrul Programului Politicilor de Vecinãtate.

A doua zi după hramul Chişinăului se planifică organizarea unei manifestări, la care va fi invitată şi administraţia companiei producătoare din Minsk. În acest context, Gheorghe Morgoci a precizat cã se va discuta şi despre posibilitatea semnării unui acord care va consta în crearea unei secţii de asamblare a troleibuzelor la Chişinău.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *