Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Editorial 9 Octombrie 2017, ora 04:13    Din editia print

Marime Font

„Ultimul editorial” al jurnalistului Constantin Tănase

Nu voi obosi să scriu despre singurul ziarist contemporan veritabil din Basarabia și să îndemn oamenii să-i citească editorialele, cărțile sau notițele. 

Articolele lui Constantin Tănase, fie că sunt scrise în 1989, 2005, 2009 sau 2014, sunt foarte actuale și pline de învățături. „Ultimul editorial” este o carte editată recent, care cuprinde texte de-ale sale apărute în TIMPUL și alte ziare, articole nepublicate, notițe din toamna anului 2014, toate reflectând tabloul social-politic din R.Moldova.

În ultimele sale note de jurnal, Constantin Tănase scria că această carte, editarea căreia o preconiza fiind încă în viață, va fi despre „o aventură proiectată pe evenimentele ce se produceau după geam, unde era toamnă, lumea vie intra în campanie electorală, dar fără mine, mie de data aceasta, ca ziarist „angajat”, fiindu-mi rezervat alt rol. Cui va fi utilă această carte? Cred că tuturor, dar, în primul rând, celor care cred că viața este un lucru dumnezeiesc și pentru ea merită să te bați și să te zbați”.Acum e iarăși toamnă peste R. Moldova, dar e o toamnă mai agitată decât cea din 2014. Astăzi, unii jurnaliști luptă cu propaganda mediatică, producând emisiuni într-o limbă străină poporului nostru sau fac „jurnalism de calitate”, scriind comentarii pe facebook într-un limbaj de mahala. Alții încearcă să supraviețuiască, aducând la cunoștința publicului informații corecte și promovând valorile noastre românești. Mă întreb câți au mai rămas dintre cei care „se bat” și „se zbat”, dar nu mă grăbesc să dau aprecieri, întrucât acest lucru rămâne la discreția publicului sau al cititorului.

Un lucru este cert, că mulți jurnaliști cu renume din R. Moldova, dar și din România, au trecut prin adevărata școală de jurnalism a lui Constantin Tănase. Fie că au lucrat la „Flux” sau „Timpul”, fie că pur și simplu au fost contemporani cu regretatul. Mă voi bucura dacă aceștia își vor aminti de cel care a fost Constantin Tănase. Cel puțin acum, când se apropie 30 octombrie, cel puțin atunci când îi vor ține în mână „Ultimul editorial”...
Citiți ziarul TIMPUL și urmăriți portalul www.timpul.md pentru a afla detalii despre lansarea cărții „Ultimul editorial” de Constantin Tănase.


 

Un articol de: Ana Gabor Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md