Frumusețe

Umbre pentru ochi: cum le alegem corect?

Pentru a obţine un machiaj desăvârşit e nevoie nu doar de produse scumpe, ci şi de anumite cunoştinţe în domeniu, plus imaginaţie. Umbrele pentru ochi sunt un detaliu care scot în evidenţă trăsăturile feţei prin culoarea aleasă, cantitate şi formă. Iată câteva sfaturi pentru ca să aveţi întotdeauna o imagine impecabilă.

Tipuri de umbre pentru ochi

De obicei, umbrele sunt de două feluri: mate şi sidefate. Ambele feluri au roluri diferite în definirea frumuseţii:

Umbrele mate sunt utilizate pentru a sublinia expresia ochilor şi a atrage atenţia asupra lor. Ele pot fi aplicate pe toată pleoapa fără nicio problemă.
Umbrele sidefate sunt folosite pentru a conferi privirii luminozitate. Ele se aplică pe o anumită porţiune a pleoapei, de obicei pe mijlocul ei. Atenţie! Evitaţi aplicarea unei cantităţi mai mari de umbre sidefate dacă aveţi riduri. Sideful le va accentua şi mai tare, iar imaginea feţei va fi mai puţin atractivă.

Ce rol au umbrele?

Prin aplicarea corectă a umbrelor puteţi obţine următoarele efecte:
• mărirea vizuală a ochilor mai mici;
• majorarea intervalului dintre ochii prea apropiaţi;
• ridicarea colţurilor lăsate ale ochilor;
• micşorarea spaţiului dintre ochii amplasaţi prea depărtaţi;
• alungirea ochiului;
• conferirea unei priviri profunde, enigmatice, astfel definind chipul în întregime.

Ţineţi minte că o cantitate exagerată de umbre îngreunează privirea şi îmbătrâneşte!

De câte nuanţe aveţi nevoie ca să puneţi accentul pe ochi

E inutil să folosiţi nuanţe variate şi multe. Pentru ca ochii să fie evidenţiaţi e nevoie de două nuanţe:

• umbrele în nuanţe închise sunt necesare pentru a alungi forma ochiului şi a o accentua;
• umbrele în nuanţe deschise vă vor ajuta să conferiţi ochilor strălucire, faţa părând mai luminoasă.

Alegerea nuanţei potrivite

Culorile pot fi mixate în mii de feluri. Machiajul se face rareori cu o singură nuanţă. Conform site-ului www.intercharm.net, în alegerea culorilor trebuie să ţineţi cont nu doar de culoarea ochilor, ci şi de culoarea părului, a hainelor pe care le veţi purta, de siluetă. Încercaţi să amestecaţi diferite nuanţe şi veţi fi surprinsă de rezultate. Găsind combinaţii neordinare, vă veţi accentua individualitatea.

Vă propunem mai jos câteva nuanţe pornind de la culoarea ochilor

Pentru ochii albaştri optaţi pentru nuanţe de negru, gri (de la gri-deschis la gri-închis), culori metalice, albastru-închis, gri-albastru, roz, alb, culoarea fildeşului, cărămiziu, violet.

Pentru ochii verzi sunt potrivite culorile: galben-deschis, galben-maroniu, bej, verde de smarald, castaniu, coral, oranj, violet.

Pentru ochii căprui merg umbrele maro (toate nuanţele de la închis la deschis), bej, galben-deschis, alb, violet, oranj, verde-închis, culoarea fildeşului, auriu.

Greşeli de aplicare

Umbrele alese greşit sau aplicarea lor incorectă pot face ochii să pară lipsiţi de expresie, iar faţa obosită. Evitaţi nuanţele foarte închise de gri, maro, violet în cazurile în care aveţi:

• ochi prea mici;
• gene prea scurte;
• cercuri întunecate în jurul ochilor;
• pungi sub ochi.

În asemenea situaţii, este recomandabil să utilizaţi nuanţe mai deschise de bej sau maro-deschis. Însă nu exageraţi – nuanţele deschise nu scot în evidenţă ochii. Încercaţi să găsiţi culori echilibrate, nici prea închise, nici foarte deschise.

Nuanţele folosite cel mai frecvent

 

Alb: estompează culorile prea aprinse, conferă privirii claritate. Însă nu trebuie să exageraţi cu albul, pentru că puteţi obţine o privire severă, iar machiajul per ansamblu să pară artificial. Aşa că fiţi econome când utilizaţi această nuanţă.

Negru: „înghite” culorile aprinse, conferă privirii profunzime, micşorează relieful părţii de pleoapă pe care e aplicat. Fiţi atente cu această nuanţă, prea mult negru îmbătrâneşte.

Gri: conferă ochilor un aspect catifelat. Nu se recomandă pentru tenul matur, deoarece îl face să pară obosit.
Maro: înmoaie culorile aprinse, face privirea să pară mai profundă.

Bej: privirea devine mai luminoasă.
Roz: conferă ochilor strălucire.

Albastru-deschis: nu folosiţi această nuanţă în condiţie pură, deoarece răceala acestei nuanţe poate fi transmisă şi ochilor. Alegeţi mai bine o nuanţă de verde-albastru, gri-albastru, violet-albastru etc.
Galben: luminează privirea.

Verde: nu se recomandă folosirea acesteia în condiţie pură, deoarece poate întuneca privirea şi conferi întregului chip un aspect nesănătos. Optaţi pentru verde-maroniu, verde-albastru, verde-roz etc.

Violet: Poate conferi ochilor un aspect mai matur. Nu se recomandă folosirea acestei nuanţe dacă aveţi cercuri întunecate sub ochi.
Auriu: conferă privirii un plus de strălucire. Însă surplusul de auriu poate concura cu culoarea ochilor. Umbrele aurii sunt perfecte pentru pleoapele femeilor tinere, deoarece pot scoate în evidenţă ridurile din jurul ochilor.

În concluzie, încercaţi toate nuanţele care vă plac, experimentaţi, creaţi cel puţin patru modele diferite ce ar defini imaginea dumneavoastră în diferite situaţii şi ar comunica în ce dispoziţie sunteţi în fiecare zi. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *