UMILINȚĂ pentru români! Radu Marian (PAS) - moldovenist primitiv. Limba de stat este limba... moldovenească

publicat în Actualitate pe 14 Iunie 2021, 14:23

 

Candidații PAS, deși se pretind a fi „pro-europeni” și speră să fie votați de românii din diaspora, nu ratează nicio zi să-și arate moldovenismul primitiv, repetând teze stalinisto-dodoniste. 

„Mulțumesc că ați venit! Eu nu vorbesc în rusă așa de bine. Așa că îmi cer scuze. Uneori eu voi vorbi și în limba moldovenească, în limba de stat, așa careva cuvinte. Mă scuzați” a declarat deputatul PAS, Radu Marian.Amintim că nu este prima declarația ofensatoare de acest fel, chiar Maia Sandu a vorbit la Strasbourg despre „poporul moldovenesc. Ulterior Mihai Popșoi ne-a „explicat” să în R. Moldova locuiesc cei de etnia română și „moldovnească”. Natalia Davidovici a mers și mai departe și a repetat teza stalinistă că „românii sunt fasciști”.

Din păcate constatăm o lipsă totală de reacția din partea societății cu viziuni pro-românești din R. Moldova, care de frica linșajului la care sunt supuși cei care își permit să critice PAS, tac mâlc.

Conform Dreptului României, moldovenii sunt o parte a poporului român, motiv pentru care peste 1 milion de „moldoveni”, printre care și Maia Sandu au redobândit cetățenia statului român, iar limba moldovenească este o invenție stalinistă.