Ultima oră

Un an de suspendare pentru Mutu

 "Procuratura Antidoping l-a deferit pe jucătorul echipei Fiorentina, Adrian Mutu, Tribunalului Naţional Antidoping din cadrul CONI, pentru recunoaşterea responsabilităţii privind încălcarea articolului 2.1 din codul Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA), în legătură cu depistarea sa pozitivă cu sibutramină, cu ocazia unor teste antidoping efectuate după meciul Fiorentina – Bari, disputat la Florenţa, pe 10 ianuarie, şi după partida Fiorentina – Lazio, ce a avut loc pe 20 ianuarie, cu consecinţa aplicării unei suspendări pe un an, potrivit articolului 10.4 al codului WADA", se arată în comunicatul CONI.

Al doilea scandal de dopaj în care este implicat Adrian Mutu a izbucnit la 28 ianuarie, când Comitetul Olimpic Italian (CONI) a anunţat că atacantul Fiorentinei a fost depistat pozitiv cu sibutramină în urma unui test antidoping efectuat la 10 ianuarie 2010, după meciul cu Bari, din campionatul Italiei. La numai 24 de ore, CONI a informat că este pozitiv şi rezultatul testului efectuat de Mutu după meciul Lazio – Fiorentina, din Cupa Italiei, care a avut loc în 20 ianuarie.

Mutu a fost suspendat provizoriu de către CONI, iar atacantul român a renunţat să ceară analiza probelor B.

Mama lui Mutu a susţinut că jucătorul a luat un medicament pentru slăbit, pe care ea îl uitase când l-a vizitat în Italia, iar pe prospectul acestuia nu scria că ar fi conţinut sibutramină.

Jucătorul a fost audiat la 3 martie, iar presa italiană a precizat că verdictul în cazul său va fi dat la finalul lunii aprilie.

Mutu a fost pentru prima oară în carieră depistat pozitiv la finalul anului 2004, pe vremea când evolua la clubul Chelsea Londra. Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping solicitat de club.

Sursa: Evz

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *