Actualitate

Un avion cu 182 de pasageri, cu destinaţia Salonic, a aterizat la Timişoara din cauza ninsorilor puternice din Grecia

 Aeronava care aparţinea companiei Ryanair plecase de pe aeroportul londonez Stanstead, însă nu a mai ajuns la destinaţie. Piloţii au fost informaţi că, din cauza ninsorii puternice, aeroportul din Salonic a fost închis şi avionul nu va putea ateriza acolo.

Aeronava cu 182 de oameni la bord a fost redirecţionată către Timisoara, unde a aterizat la ora 22.37, pasagerii fiind debarcaţi în aerogară şi s-au luat măsurile necesare pentru ca aceştia să aibă tot confortul. Compania Ryanair le-a oferit oamenilor şi varianta de a pleca spre Grecia cu autocarul.

"Deoarece condiţiile meteo de pe aeroportul de destinaţie nu se îmbunătăţeau, reprezentanţii companiei le-au oferit varianta de a pleca cu autocarele spre Grecia. Peste o sută de pasageri au plecat cu autocarele, însă 71 de persoane au refuzat şi au rămas în aerogară, în zona sosiri externe, protestând faţă de această situaţie. Angajaţii Aeroportului Timişoara au oferit pasagerilor tot sprijinul pentru a aştepta în mod civilizat rezolvarea situaţiei", au transmis reprezentanţii Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara.

Iniţial, Ministerul Transporturilor din Grecia a luat măsuri pentru a-i caza pe pasagerii rămaşi la Timişoara la un hotel din oraş, însă problema a fost în cele din urmă rezolvată, un avion urmând să sosească la Timişoara pentru a-I prelua pe cei rămaşi.

"Compania aeriană grecească Aegean va trimite astăzi (sâmbătă – n.r.) o cursă specială la Timişoara pentru a prelua pasagerii rămaşi. Zborul este estimat să sosească în jurul orei 14.00, astfel încât pasagerii nu vor mai fi cazaţi la hotel, ei vor rămâne în aeroport, la Salonul Oficial, până la sosirea cursei care îi va transporta la destinaţie”, au mai transmis reprezentanţii aeroportului Timişoara.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *