Internațional

Un avion s-a prăbuşit în Marea Britanie. La bordul aeronavei se aflau şi membri ai familiei ben Laden

Avionul privat s-a prăbuşit, vineri, în apropiere de Aeroportul Blackbushe, la Yateley, în sudul Angliei.

Ambasadorul saudit în Marea Britanie, prinţul Mohammed bin Nawaf Al Saud, a transmis condoleanţe familiei ben Laden, potrivit unui mesaj postat pe Twitter.

Ambasada saudită a anunţat că acţionează împreună cu autorităţile britanice în anchetarea incidentului.

"Alteţea Sa Regală prinţul Mohammed ben Nawaf Al Saud a transmis condoleanţe familiei şi rudelor lui Mohammed ben Laden, pe Aeroportul Blackbushe, în Marea Britanie, pentru marea pierdere pe care au suferit-o în urma prăbuşirii avionului la bordul căruia se aflau (membri ai) familiei", se arată în mesaj.

Ambasada a adăugat că lucrează împreună cu autorităţile britanice pentru a urgenta transferul cadavrelor, în vederea funeraliilor şi înmormântării în Arabia Saudită.

Avionul, un Embraer Phenom 300, ar fi aparţinut unei firme de aviaţie deţinute de către familia din Arabia Saudită a fostului lider Al-Qaida.

Aeronava, care sosea de la Milano (Italia), s-a prăbuşit într-un târg de maşini de lângă aerodrom, imediat după ora locală 15.00 (17.00, ora României), şi a explodat la impact.

Pilotul şi cei trei pasageri au murit, dar nicio persoană nu a fost rănită la sol, potrivit Poliţiei din Hampshire.

Aeroportul Blackbushe a anunţat, într-un comunicat, că avionul s-a prăbuşit în apropiere de pistă în timp ce încerca să aterizeze.

Un purtător de cuvânt al Aeroportului Malpensa din Milano a confirmat că avionul a decolat către Hampshire la ora locală 13.30 (14.30, ora României).

Autoritatea saudită a Aviaţiei Civile a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter că avionul privat era înregistrat în Arabia Saudită şi că ea va ajuta Air Accidents Investigation Branch (AAIB) în ancheta pe care aceasta o desfăşoară.

Poliţia din Hampshire efectuează o anchetă comună cu AAIB.

Familia ben Laden

Tatăl lui Osama ben Laden, Mohammed, era originar din Yemen, dar s-a mutat în Arabia Saudită undeva în anii 1910. El a devenit conducătorul unui imperiu în domeniul construcţiilor care se află în spatele celor mai mari proiecte de construcţii din Arabia Saudită.

Mohammed ben Laden a avut numeroase soţii şi, potrivit unor estimări, cel puţin 50 de copii.

Fiul său cel mare, Salem ben Laden, a murit într-un accident de avion, în Texas, în 1988.

Familia ben Laden – numeroşi membri ai acesteia trăiesc în Statele Unite – şi-a întrerupt legăturile cu Osama, după care l-a renegat, în urma atentatelor de la 11 septembrie.

Mohammed ben Laden a murit, la rândul său, într-un accident de avion în Arabia Saudită, în 1967.

Fiul său Osama ben Laden, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, a fost eliminat într-o operaţiune secretă de către forţele speciale americane, în Pakistan, în 2011.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *