Un avocat beat la volan, reținut pentru accidentarea a 4 persoane

publicat în Actualitate pe 19 Decembrie 2017, 12:39

Procuratura municipiului Chișinău a anunțat despre reținerea unui conducător auto care, în seara zilei de 18 decembrie, a accidentat patru persoane care traversau regulamentar strada, după care a părăsit locul accidentului rutier, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, accidentul s-a produs pe bulevardul Zelinschi. Șoferul nu a oprit la semnalul verde al semaforului, lovind patru persoane, printre care doi copii. În urma impactului, cei patru pietoni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

După părăsirea locului accidentului rutier, bărbatul a amenințat cu moartea câțiva civili, prin scoaterea din toc a armei de foc pe care o deţinea legal. L-a scurt timp, a fost însă imobilizat de agenții de patrulare. Acesta s-a dovedit a fi un avocat din capitală, în vârstă de 34 de ani. Rezultatele testării alcooscopice au arătat o concentraţie de alcool de 0,84 mg/l în aerul expirat, ceea ce indică un grad avansat de ebrietate.

Avocatul a fost reținut pentru 72 de ore. Procurorii au inițiat două cauze penale pe acest caz: pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei săvârșită în stare de ebrietate şi ameninţare cu omor. Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă de la 4 până la 8 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 4 la 5 ani.