Actualitate

Un bărbat a fost condamnat la moarte pentru un mesaj pe care l-a dat pe WhatsApp

Potrivit The Guardian, bărbatul se numeşte Nadeem James, are 35 de ani şi a fost arestat în iulie 2016, după ce prietenul său cel mai bun l-a acuzat ca a dat mesaje ironice pe WhatsApp la adresa Profetului Mohamed.

În Pakistan, care este o ţară majoritar musulmană, blasfemia este o infracţiune, iar materialele care îşi bat joc de Profetul Mohamed se pedepsesc cu moartea. Cele mai multe cazuri ajunse în tribunal sunt împotriva minorităţilor religioase.

Avocatul Riaz Anjum a declarat că, în acest caz, clientul său va contesta decizia judecătorilor, anunţată într-un tribunal din Gujrat.

În aprilie 2016, în Pakistan a fost un mare scandal după ce stidentul Mashal Khan a fost bătut până a murit, din cauza unei discuţii în contradictoriu despre religie. Poliţia a arestat peste 20 de studenţi şi câţiva membri ai facultăţii. De atunci, Parlamentul a adăugat câteva elemente legate de blasfemie la legile în vigoare, pentru prevenirea acestor cazuri.

Din 1990 şi până acum, în Pakistan s-au înregistrat cel puţin 67 de crime din cauza unor acuzaţii nedovedite de blasfemie, potrivit unor studii indepedente citate de Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *