Externe

Un cartier din Los Angeles a fost înghiţit de noroi şi pietre

În timp ce în alte părţi sunt inundaţii, un cartier întreg dintr-un orăşel de lângă Los Angeles a fost înghiţit de o alunecare de teren.

Câteva zeci de case au fost îngropate până la acoperiş, într-un torent de noroi şi pietriş. Pentru că se aşteptau la aşa ceva, autorităţile au evacuat localnicii şi nu s-au înregistrat victime.

La Camarillo Springs, un oraş aflat la 80 de kilometri de Los Angeles, oamenii merg pe acoperişurile caselor. După ploile diluviene din ultimele zile, torenţii de noroi şi pietre au îngropat zeci de case.

Don Aguilar, şeful poliţiei din Ventura: "Dealurile acestea sunt lipsite de vegetaţie, în urma unui incendiu de vegetaţie din 2013”.

Tocmai de aceea, autorităţile se aşteptau la alunecări de teren şi ridicaseră nişte bariere de beton pe dealuri, însă acestea n-au rezistat. Şi nu e de mirare, căci de pe versanţi au pornit la vale bolovani de mărimea unei canapele.

Don Aguilar, şeful poliţiei din Ventura: ”E incredibil cât de multă piatră a venit de pe deal”.

Ploile au umflat şi râul Los Angeles, iar doi oameni au avut nevoie să fie salvaţi din apele învolburate.

Furtunile se ţin lanţ şi în Europa. Germania e măturată de furtuna Billie, care a adus valuri puternice în zona de coasta şi ninsori abundente în munţi. La altitudini mari, meteorologii au înregistrat viteze ale vântului de 150 de kilometri pe ora, corespunzătoare unui uragan de categoria 1.

Sursa: protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *