Actualitate

Un ceai cald pentru boschetari

In ultimele doua zile in institutiile medicale din mun. Chisinau au fost internati trei pacienti cu degeraturi si doi – cu hipotermie, fiind in stare de ebrietate. Luminita Suveica, director interimar al Directiei municipale sanatate, a spus ca cel mai des cu astfel de probleme se confrunta persoanele fara adapost, boschetarii.

Acestia se pot caza la Centrul de triere din str. Haltei, 2. In prezent, acolo se afla 50 de persoane si mai sunt libere inca 20 de paturi. In aceste zile geroase, administratia azilului este mai indulgenta si-i cazeaza pe toti, permitandu-le sa prezinte mai tarziu certificatul medical. Va amintim ca la inceputul iernii ei au refuzat sa-i ofere adapost unui tanar orfan care a ramas fara acoperis deasupra capului, fara acte si fara niciun ban in buzunar.

Sambata si duminica, angajatii politiei au plasat la acest centru 12 persoane fara un loc permanent de trai. Directorul centrului de triere a cerut primarului bani suplimentari pentru a le oferi boschetarilor trei mese. Din cauza frigului, ei raman in centrul toata ziua, desi pana acum se permitea sa stea acolo doar noaptea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *