Social

Un centru pentru bătrâni a fost deschis în r. Râşcani

Centrul „Dumitru Musteaţă” are o capacitate de deservire zilnică de maximum 50 de locuri. Beneficiarii instituţiei vor fi locuitori ai comunei Mihăileni, care au atins vîrsta standard de pensionare şi au o capacitate scăzută de autodeservire. Identificarea persoanelor respective se va efectua de către asistentul social şi membrii comunităţii.

În cadrul centrului, persoanele de vîrsta a treia vor beneficia gratis de următoarele servicii: alimentaţie, asistenţă pentru respectarea igienei personale, consiliere psihologică, asistenţă juridică, agrement, reabilitare, reintegrare socială, kinetoterapie și alte forme de servicii sociale, în funcție de necesitate.

Edificiul centrului a fost renovat în colaborare cu Fondul de Investiţii Sociale din Republica Moldova (FISM). Valoarea totală a investiţiilor se estimează la 1,5 mln de lei (75 mii de euro), dintre care 700 mii de lei constituie contribuţia locală, iar 800 mii de lei au fost viraţi de Banca Germană, prin intermediul FISM-ului.

La inaugurarea centrului de la Mihăileni a participat şi Mircea Buga, ministrul în exercițiu al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *