MUSAfinul nostru

Un comunist calare pe Arcul de Triumf

Lumea vorbeste ca un mare-mare comunist de la noi, simtindu-se prea batran, s-a dus la o vrajitoare si a intrebat-o ce ar putea sa faca pentru a intineri, ca sa fie mai vioi, mai chipes, mai cominternist. Baba a tras in bobi, l-a afumat, l-a tamaiat si i-a spus: „Du-te, mumosule, in Piata Marii Adunari Nationale. Acolo, in centrul Chisinaului, este un monument cu ceas pe el. Urca-te pe monument si da „strelcile” ceasului inapoi. Cat vei da, atata vei intineri”.

In miezul noptii trecute, marele comunist s-a dus la Arcul de Triumf din centrul Chisinaului, s-a chinuit vreo ora ca sa urce pe zidire, dar n-a putut. In timp ce suduia ruseste si darama verbal toate beciurile din R. Moldova, pe alaturi trecea un student. Vazandu-l, comunistul l-a oprit si i-a povestit istoria cu vrajitoarea. L-a rugat sa urce, ca sa dea, in locul lui, acele ceasornicului inapoi.
 

Studentul l-a privit lung, a zambit siret, a urcat si a inceput sa dea repede acele ceasornicului inapoi. De cum dadea, comunistul intinerea si cand a simtit ca are trupul si naravul cam ca pe cand era de 30 de ani, a strigat bucuros studentului: „Ajunge, frate! E taman ceea ce vroiam!”. ?i-ai gasit! Studentul a continuat sa roteasca inapoi si mai repede, reprosandu-i de sus: „Ba nu! O sa le invartesc pana cand ai sa ajungi acolo de unde ai iesit!”.
Incercati sa aflati numele comunistului de la acei carora le povestiti istorioara.

Trimisa de Ion Tulpina

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *