Astăzi 25 Aprilie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:43
Abonamente

Ultima oră 14 Septembrie 2017, ora 10:17

unire 2018Un cunoscut politician din România o CRITICĂ DUR pe Maia Sandu după declarațiile la adresa României

Marime Font

a

 
 
 

Eugen Tomac a taxat declarația Maei Sandu despre România și Republica Moldova.

Deputatul s-a arătat „surprins de duritatea afirmațiilor nefericite” pe care Maia Sandu le-a făcut în ceea ce privește Marea Unire. Totodată, Eugen Tomac a subliniat faptul că singura opțiune europeană pentru Republica Moldova este apropierea de România.

„Sunt surprins de duritatea afirmațiilor nefericite pe care politicianul Maia Sandu le-a făcut cu privire la cel mai important subiect politic (chiar dacă public nu este recunoscut astfel) dintre România și R. Moldova. A spune că Unirea de acum 100 de ani a fost impusă este o afirmație gravă, întrucât știm că alternativa de atunci era bolșevizarea Basarabiei.A spune că opțiunea Unirii este nerealistă în condițiile în care doamna Sandu este cetățean al României este iarăși o afirmație care arată cum gândesc de fapt majoritatea politicienilor din R. Moldova.La București sunt unioniști, iar la Chișinău se caută toate argumentele posibile pentru a justifica existența statului creat de Iosif Visarionivici Stalin.

Doamna Maia Sandu trebuie să știe că singura, dar absolut singura soluție pentru a le garanta un viitor sigur și european cetățenilor R. Moldova rămâne apropierea de România.

De asemenea, Maia Sandu trebuie să știe și să nu uite că România nu are și nu a avut niciodată fascinația anexării de teritorii; alții sunt cei care ne-au ocupat și cu ei trebuie să luptăm.

În rest, rămânem pe aceleași poziții împotriva vândutului și "fără-de-identitate" Dodon”, a transmis Eugen Tomac pe pagina personală de Facebook.

dcnews.ro
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 25 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăria la bătaie

Scriam, cu două săptămâni în urmă, că nu știu ce vor vota locuitorii Chișinăului. Cele mai vehiculate nume nu sunt de mare încredere, pe de o parte, pe de alta, avem de-a face cu o bătălie între partide.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 25 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

Quo vadis, Siria?

Criza din Siria nu mai este demult doar o criză regională a Orientului Mijlociu, ci una globală, care poate afecta securitatea internațională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească).

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

„Un leu pentru Mitea”

Am intrat în iarnă și, de aici înainte, cât mai este până la primăvară?  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Luna mai - primăvara literaturii

Luna mai e în fiecare an o lună a marilor festivaluri literare. În București are loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, unde nu au lipsit și nu vor lipsi poeții basarabeni, mulțumită Muzeului Național al Literaturii Române și celorlalți organizatori. Festivaluri vor fi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Când ne vom u(r)ni?

Discursurile despre unire sunt atât de multe și de diferite încât, dacă s-ar aduna textele scrise, am bate folclorul despre strigoi și vrăjitoare. Vorbim de reunire ca de ceva despre care bănuim că este, dar nu știm cum arată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Găștile urii

Postam cu câțiva ani în urmă câteva gânduri pe o rețea de socializare. Revenind acum la notele de atunci, m-am gândit să le reiau și să le dezvolt, ca să înțelegem că lucrurile sunt întotdeauna mai complexe decât par la o primă vedere. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de George Simion

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăvara primarilor

E trist sau vesel să ne pregătim de Paști în plină campanie electorală?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Ferdinand – o poveste cu o singură pată

„Ferdinand” e o poveste perfectă pentru sărbătorile care se apropie. Fiind vorba de un film de animație 3D, din 2017, e recomandabil, în primul rând, copiilor. Animația, în regia lui Carlos Saldanha, a fost realizată după o carte pentru copii „Povestea lui Ferdinand”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

SUA vs. Rusia: Resetarea relațiilor sau escaladarea tensiunilor globale

Oficialii de la Moscova și Washington au confirmat în această săptămână, înainte de Paște, invitația președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni la Casa Albă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Darul și dăruitorul

Iepurașul mi se pare că e o invenție stranie de Paști, dar care bucură foarte mult copiii. Deci, nu mă amestec să pun la zid iepurașul, pe care și nepotul meu îl caută prin grădină.

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md