CSI / Rusia

Un deputat rus propune ca bătăile între huligani să devină un sport

"Ştiind că fanii noştri sunt luptători şi nu huligani, am putea să transformăm confruntările dintre suporteri în sport", a precizat Lebedev în propunerea postată pe site-ul partidului de extremă dreaptă LDPR (Partidul Liberal Democratic din Rusia), din care face parte.

Igor Lebedev a menţionat că o astfel de iniţiativă ar permite canalizarea "agresivităţii suporterilor". "Rusia ar fi deschizătoare de drumuri într-un nou sport", a adăugat politicianul, care este de părere că acest gen de spectacol ar atrage la fel de mulţi spectatori ca un meci de fotbal.

Potrivit bbc.com, Lebedev a explicat şi regulile sportului propus de el, conform cărora fiecare echipă ar avea 20 de componenţi neînarmaţi.

În februarie, huligani ruşi au promis, într-un reportaj difuzat de BBC, "un festival al violenţei" în perioada Cupei Mondiale din 2018. Autorităţile ruse au calificat reportajul drept propagandă.

Igor Lebedev, care face parte din conducerea Federaţiei Ruse de Fotbal, afirma în timpul Campionatului European, în vara anului trecut, că nu este nicio problemă în faptul că suporterii s-au bătut în Franţa şi îi îndemna pe fani să continue violenţele. 

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *