Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 12:23
Abonamente
 
 
 

Actualitate 2 August 2018, ora 14:21

Un doctor pentru tine. Medicii vor oferi consultaţii gratuite în toate satele din țară

Marime Font

De astăzi, mai multe echipe mobile de medici – specialiști în endocrinologie, oftalmologie, neurologie, cardiologie și alte domenii – vor merge în toate localitățile rurale din țară pentru a le oferi cetățenilor consultații gratuite. Startul campaniei naționale „Un doctor pentru tine” a fost dat de către premierul Pavel Filip în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

„Un doctor pentru tine” este o campanie în care zeci de medici vor merge în sate să ofere servicii gratuite cetăţenilor. Sănătatea este o prioritate pentru noi. Una din problemele cu care oamenii este lipsa medicilor la sate. Vreau să vă asigur că Guvernul ştie ce trebuie de făcut ca să înlăturăm această problemă”, a menționat Pavel Filip.

În cadrul acestei campanii peste 100 de medici vor oferi consultații în câte șase sate săptămânal. „Vom oferi consultaţii stomatologice pentru copii, medicii vor merge întâi la grădiniţe, ulterior la ceilalţi copii din sate. La fel vom oferi examene radiologice gratuite, iar o atenție sporită va fi acordată identificării cazurilor de tuberculoză și cancer”, a comunicat premierul Pavel Filip.Campania este susținută de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” (USMF). „Universitatea va participa cu profesorii catedrei clinice, cu rezidenţi şi va face acest lucru cu mare responsabilitate. Potrivit programului de instruire a rezidenților, pe parcursul a șase luni, în anii III și IV, ei sunt obligați să desfășoare stagiul de practică în localitățile rurale. Lucrând în teritoriu, acumulează experiența necesară”, a spus rectorul USMF, Ion Ababii.

Primele șase localități unde vor merge medicii sunt: Horești (Ialoveni), Hrușova (Criuleni), Bulboaca (Anenii Noi), Coșnița (Dubăsari), Gura Galbenei (Cimișlia) și Cojușna (Strășeni).


Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md