Social

Un eveniment de caritate vine să ajute copiii de la Institutul Oncologic

Președintele Clubului Rotaract Chișinău, Mariana Malic, a declarat că datorită surselor financiare colectate, dar și a unei contribuții din partea Clubului Rotaract cele două stative vor fi procurate în cel mult două săptămâni.

Mariana Malic a precizat că un astfel de stativ costă în jur de 420 de euro, iar în secția Hematologie sunt doar trei din necesarul de şapte. Stativul pe roţi, pentru susținerea pungilor cu perfuzii, permite deplasarea în timpul administrării perfuziei. Astfel, copilul nu rămâne imobilizat în timpul procedurii şi poate să se mişte şi să se joace. Pentru un copil mic este extrem de dificil să stea așezat în același loc şi aceeași poziție pentru o perioadă mai lungă de timp, iar acest dispozitiv ar înlesni enorm tratamentul copiilor.

Cu banii colectați la prima ediție a Campionatului de volei, organizată anul trecut, s-a reușit amenajarea unui spațiu de joacă pentru copiii de la Institutul Oncologic. Părinții au cerut ajutorul membrilor Rotaract care au vizitat copiii în perioada sărbătorilor și au menționat că în timpul plimbărilor în aer liber copiii nu au acces la un teren de joacă. Astfel, din banii colectați s-au procurat un tobogan și două scrâncioburi.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *