Editorial

Un fâs de 25 de ani

În componenţa bulbucului, acest fâs avea locul său, însă atunci când a primit libertatea, nu a înţeles ce să facă cu ea şi s-a înrobit şi mai tare. De astă dată era vorba de o robie independentă şi suverană.

În acest fâs numit Republica Moldova locuiesc o mulţime de gâze, unele umile şi credule, însă cele mai multe mândre, pline de orgoliu şi umplute de propriii bulbuci. În acest fâs guvernul se ascunde după garduri metalice de propriul popor. În acest fâs poliţia gazează propriii cetăţeni veniţi la propria lor sărbătoare. În acest fâs animăluţele mai slabe sunt impuse să mimeze fericirea, iar cele mai puternice mimează inteligenţa şi empatia. Toate animalele sunt egale, însă unele sunt mai egale decât altele. De exemplu animalele noastre din Guvern şi Parlament, acestea sunt buricul universului. Ce-i drept, acest univers există doar în bulbucul lor puturos. Aceşti VIPi elitari locuiesc într-o ţară care seamănă a gunoişte, circulă pe drumuri pline de gropi şi sunt înconjuraţi de nulităţi umane, însă se cred elitari şi puternici. Cu siguranţă, domnilor, în ţara păduchilor orice gândac este rege. Aceşti gândaci se mai mâncau între ei înainte, însă acum au încăput cu toţii în buzunarul unui gândac mai mare, şi nu se mai mănâncă. Adică o fac pe la emisiuni tv, însă adevărul e că stau de mult în aceeaşi traistă împuţită a unui oligarh. S-ar părea că nu se mai poate, că ar trebui să pornim un protest, o revoluţie, să le dăm de ştire că şi păduchii au dreptul la o bucată de carne, nu doar gândacii. Însă păduchii nu au timp pentru revoluţii, păduchii au de rezolvat problemele lor mici, tot prin căile ilegale prin care şi le rezolvă gândacii mari. Aşa că gâzele noastre îşi merită gândacii. Cei care au stat după gard de Ziua Independenţei îşi merită insectele care au stat în zona VIP. E un cerc închis.
Gâzele vor ieşi în toamnă la alegeri, ca să voteze aceiaşi gândaci care le promit din nou nu ştiu ce fantasmagorii. Însă cercul vicios rămâne acelaşi, câte o gâză este avansată la rangul de gândac, câte un gândac este pedepsit şi transformat în gâză, şi toţi rămân cu iluzia că sunt cel mai tare fâs de pe această planetă. Una o ştiu bine, acest fâs numit Republica Moldova este cel mai puturos, miroase de la el pe toate continentele. Aşa că, să continuăm această absurditate statală, să răspândim mirosul prostiei şi putreziciunii în toată lumea. Suntem primii la putoare! Şi deja nici nu ne miroase, ne-am deprins.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *