Actualitate

Un Fiat 500, în expoziţia permanentă a Muzeului de Artă Modernă din New York

Una din primele maşini proiectate special pentru oraş, cu două uşi şi patru scaune, comercializată de Fiat între 1957-1975, Fiat 500 „Berlina” a fost văzută pentru prima dată în trafic pe 4 iulie 1957, în prezenţa lui Giovanni Agnelli, patronul de atunci al Fiat.

„Dezvoltarea de maşini ieftine şi fiabile, cum este Fiat 500, a avut un rol esenţial în aducerea laolaltă de comunităţi şi naţiuni şi în promovarea sentimentului de liberă circulaţie pe întreg continentul european postbelic”, spun reprezentanţii MOMA despre această maşină care măsoară 2,97 m lungime şi care are o capacitate cilindrică de 499,5 cm3, ce-i permite să atingă viteza de 95 km/oră.

De la lansarea modelului şi până în 1975, au fost produse mai mult de 4,2 milioane de Fiat 500. Apoi, în 2007, când a fost relansat modelul, au fost construite 2 milioane de vehicule suplimentare, conform reprezentanţilor Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

„Fiat 500 reuneşte noutăţi tehnologice într-o formă de succes excepţional. Această combinaţie a asigurat succesul incredibil pe piaţă, permiţându-i să devină un simbol al desingn-ului după război. Toate aceste motive au contribuit la decizia noastră de a-l include în colecţia permanentă”, motivează Martino Stierli (unul dintre responsabilii departamentului de arhitectură şi design al MoMa) achiziţionarea maşinii după 60 de ani de la lansare.

life.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *