Film

Un film autohton a fost lansat la Chişinău

Filmul este realizat de „PelasgFilm Moldova 2017”, casa de producţie şi cinema a lui Nicu şi Mihai Ţarină, în coproducţie cu Esperanza Production Franţa, reprezentată de dna Sonia Medina, beneficiind de susţinerea Ambasadei Franţei în R. Moldova, Centrului Naţional al Cinematografiei din ţara noastră, Complexului Istoric „Biserica de Lemn”, parte componentă a Muzeului Satului, şi Centrului de Cultură şi Artă „Ginta Latină”.

Potrivit producătorului Nicu Ţărnă, filmările au avut loc la începutul lunii septembrie 2016 şi au durat şapte zile, iar procesul de producţie (montaj, etalonare, muzică, sound design) a durat cîteva luni.

În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Culturii, Monica Babuc a menţionat că este îmbucurător faptul că, după „Afacerea Est” a lui Igor Cobileanski, acesta este cel de-al doilea film, lansat într-un interval scurt de timp la Chişinău.

La rîndul său, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei, Valeriu Jereghi a subliniat că acest film este prima coproducţie internaţională, realizată cu suportul Ambasadei Franţei şi a CNC-ului. Iar Mihai Ţărnă a precizat că filmul este despre rezistenţa umană în cele mai grele timpuri ale neamului nostru.

La proiecţia filmului a participat Ambasadorul Franţei în R. Moldova, Pascal Vagogne. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *