Frumusețe

Un film inspirat de viaţa şi cariera cântăreţei Janis Joplin, în pregătire la Hollywood

 Cântăreaţa americană Janis Joplin, celebră pentru piesele "Me and Bobby McGee" şi "Piece of My Heart", adevărate hituri rock ale anilor ’60, a murit, în octombrie 1970, la vârsta de 27 de ani, în urma unei supradoze de droguri.

Un alt proiect cinematografic despre cariera celebrei rockeriţe americane, intitulat "The Gospel According To Janis", având-o în rolul principal pe Zooey Deschanel, se află în pregătire la Hollywood încă de la mijlocul anilor 2000, însă nu a fost niciodată concretizat. Cu câţiva ani înainte, producătorii americani au încercat să filmeze un film despre viaţa lui Janis Joplin, cu Lili Taylor în rolul principal, însă proiectul a fost abandonat din motive financiare.

În ultimii ani, numele cântăreţei Pink a fost tot mai mult vehiculat în presa americană, criticii de film considerând-o pe nonconformista cântăreaţă pop o candidată redutabilă pentru a o interpreta pe Janis Joplin.

Proiectul "The Gospel According To Janis" va fi produs de Wyck Godfrey, producătorul francizei "Twilight". Potrivit site-ului Deadline.com, producătorii nu au ales deocamdată studioul în care vor filma acest proiect.

Amy Adams, cunoscută pentru rolurile din "Prinde-mă! Dacă poţi!/ Catch Me If You Can", "Războiul lui Charlie", "Îndoiala/ Doubt", "O noapte la muzeu 2" şi "Julie şi Julia", va putea fi văzută pe marile ecrane în filmul "The Fighter", ce va fi lansat în luna decembrie, în care joacă alături de Christian Bale şi Mark Wahlberg.

Janis Lyn Joplin a fost o cântăreaţă, compozitoare şi textieră americană de muzică rock (blues-rock, hard rock, psihedelic) cu influenţe de rhythm and blues şi soul, considerată ca fiind unul dintre cele trei superstaruri ale generaţiei flower power, alături de Jimi Hendrix şi de Jim Morrison.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *