Actualitate

Un fost inspector fiscal riscă până la 6 ani de închisoare pentru eliberarea patentelor de întreprinzător, fără achitarea integrală a taxelor

Astfel, ex-inspectorul fiscal va compărea în instanța de judecată pentru abuz de serviciu cu cauzarea de daune în proporții deosebit de mari.

Procurorii îl acuză că acesta, în mod abuziv și cu încălcarea procedurilor legale, a admis în perioada anilor 2012-2017, eliberarea unor persoane fizice a patentelor de întreprinzător, fără achitarea integrală de către titularii acestora a taxelor de eliberare sau de prelungire a patentelor, precum și în lipsa achitărilor de către beneficiarii de patente a contribuțiilor de asigurare socială de stat.

Acțiunile respective ale inculpatului s-au soldat cu cauzarea Inspectoratului Fiscal de Stat a unui prejudiciu în proporții deosebit de mari, în sumă totală de 123 696 lei, precum și cu cauzarea unui prejudiciu în proporții deosebit de mari Casei Naționale de Asigurări Sociale, în sumă totală de 192 562 lei.

Dacă instanța îl va găsi vinovat, făptuitorul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1350 la 2350 u.c. sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată, în scopul recuperării prejudiciului cauzat prin infracțiune, au fost aplicate măsuri asiguratorii prin aplicarea sechestrului pe bunurile imobile și mijloacele de transport ale învinuitului.

Sursa: moldova.org


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *