Un fost primar al capitalei este sigur că CSJ nu va valida mandatul lui Năstase

publicat în Actualitate pe 25 Iunie 2018, 12:13

Decizia de anulare a alegerilor a fost luată înainte, undeva prin sediile lui Plahotniuc, asta reflectă mesajul ex-primarului Dorin Chirtoacă, care susține faptul că Curtea Supremă de Justiție la fel va invalida scrutinul din 3 iunie.

„CSJ va anula alegerile, la fel cum a facut-o Curtea de Apel și Judecatoria Chișinău.
Decizia de anulare a alegerilor a fost luată înainte, undeva prin sediile lui Plahotniuc, iar în instanțele de judecată are loc numai spectacolul.
Cu toate acestea trebuie sa continuăm protestele până la nesupunere civică, unificând forțele tuturor: partide politice, societate civilă, presa, mediul de afaceri, oameni de rând, până vom da jos dictatura”, a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește magistrații de la Curtea de Apel au susținut decizia Judecătoriei Chișinău, cu sediul centru, privind invalidarea alegerilor locale. Decizia a fost luată de magistrații Ala Malîi, Ecaterina Palanciuc și Vladislav Clima.

Judecătoria Chișinău a motivat decizia privind anularea rezultatelor alegerilor locale prin faptul că Ion Ceban și Andrei Năstase ar fi făcut agitație electorală în ziua alegerilor.

Amintim că la data de 19 iunie curent Judecătoria Chișinău nu a validat mandatul lui Andrei Năstase. Decizia a fost pronunțată de către judecătoarea Rodica Berdilo.

Sursa: unimedia.info