Actualitate

Un fost procuror ce a lucrat la DNA a venit la Chişinău

Funcţionarul român va examina modul în care instituţiile noastre luptă cu fenomenul corupţiei şi chiar va revizui unele dosare. Ulterior, procurorul român va formula anumite concluzii şi propuneri de modificări legislative şi instituționale.

Anunţul despre venirea acestui procuror a fost făcut săptămâna trecută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu. pe marginea acestui subiect au fost lansate o serie de discuții, după ce cei de la DNA București au afirmat că nu cunosc detalii despre venirea procurorului la Chișinău și analizarea unor dosare.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu susținea săptămâna trecută că, procurorul din România, cu experiență de DNA, despre care anunța anterior, va veni în Republica Moldova unde va asista Centrul Național Anticorupție și chiar va avea posibilitatea să revizuiască dosare.

”Procurorul va lucra alături de cei de la CNA, însă acest lucru rămâne discret și confidențial. Sunt speculații, că nu mai vine. Probabil cineva a început să transpire deja”, a spus Candu în cadrul unei conferințe de presă susținută cu premierul Valeriu Streleț.

Rugat să comenteze informația precum că cei de la DNA susțin că nu știu nimic despre această vizită, acesta a spus: ”Așteptăm săptămâna viitoare”.

Precizarea vine după ce în presă au apărut zvonuri că DNA nu confirmă informația, menționând că legislaţia română nu permite revizuirea dosarelor CNA.

Institutul de Politici și Reforme Europene e emis un comunicat de presă prin care anunță că un specialist în domeniul anticorupției judiciare, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România, vine la Chișinău, la invitația IPRE.

Judecătorul Cristi Danileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din București, se va afla săptămâna viitoare la Chișinău, pentru a participa la Conferința: „Anticorupția: Situația actuală și studiul de caz al României". Evenimentul este organizat de Institutul de Politici și Reforme Europene (IPRE), în colaborare cu Institutul de Politici Europene de la Berlin.

Cine sunt judecătorul român și procurorul DNA care vin săptămâna viitoare la Chișinău

Un specialist în domeniul anticorupției judiciare, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din România, vine la Chișinău, la invitația IPRE.

Judecătorul Cristi Danileț, membru al Consiliului Superior al Magistraturii din București, se va afla săptămâna viitoare la Chișinău, pentru a participa la Conferința: „Anticorupția: Situația actuală și studiul de caz al României". Evenimentul este organizat de Institutul de Politici și Reforme Europene (IPRE), în colaborare cu Institutul de Politici Europene de la Berlin.

Vasilică-Cristi Danileț (născut la 14 decembrie 1975, municipiul Vatra Dornei, județul Suceava) este un judecător din Romania. Începând cu ianuarie 2011, este membru CSM, ales din partea Judecătoriilor. Înainte de anul 2011 a activat la instanțele din Cluj și Oradea, ultima funcție obținută fiind aceea de vicepreședinte a Judecătoriei Oradea. Danileț a fost de asemenea membru în echipa ministrului de Justiție Monica Macovei, fiind și fondatorul.

Cristi Danileț și-a început activitatea ca judecător la Judecătoria Vatra Dornei, în anul 1998. Din 15 mai 2001 a activat ca judecător la judecătoria Cluj Napoca iar din septembrie 2004 ca judecător al Tribunalului Cluj. Între 18 ianuarie 2005 și 21 mai 2007 a fost detașat la Ministerul Justiției fiind numit consilier al ministrului justiției din acea vreme, Monica Macovei. După 22 mai 2007 a revenit la Tribunalul din Cluj, fiind apoi numit vicepreședinte la Judecătoria Oradea. Începând cu 7 ianuarie 2011, Cristi Danileț este membru al Consiliului Superior al Magistraturii, fiind ales în acest organism din partea judecătorilor de la judecătorii.

Cristi Danileț va prezenta experiența statului vecin în lupta cu corupția. Un raport similar va avea în cadrul conferinței un alt invitat special din România, Procurorul-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Nistor Călin. Pe 16 septembrie, va fi organizată o conferință de presă cu participarea acestora.

VEZI CV-ul procurorului-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, NISTOR CĂLIN

citește mai departe aici

sursa: timpul.md/deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *