Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 15:19
Abonamente

Criza 19 Aprilie 2010, ora 12:05

Un fost spion KGB a cumpărat "The Independent" cu o liră sterlină

Marime Font

Foto: AFP

 

 
 
 

Cotidianul britanic The Independent, achiziţionat recent de miliardarul rus Aleksandr Lebedev, va fi relansat mâine. Noutatea constă şi într-o secţiune de comentarii, analize şi editoriale, numită The Viewspaper, informează ediţia electronică a Guardian.

Relansarea ziarului va fi atât la nivel de design, cât şi la nivel de conţinuturi. Simon Kelner, redactor-şef şi editor managerial al cotidianului, a descris relansarea ca fiind "un redesign radical".

Această relansare va fi susţinută de prima campanie de marketing şi publicitate pe care o derulează ziarul în ultimul an, şi asta pentru că noul patron al publicaţiei, Lebedev, încearcă astfel să crească vânzările.La nivel formal, Lebedev va prelua controlul asupra titlurilor The Independent şi Independent on Sunday de la fostul publisher, Independent News & Media (INM), luna viitoare.

Secţiunea The Viewspaper, dedicată editorialelor, analizelor şi comentariilor, este o parte a strategiei editoriale adoptate de Kelner în 2003. În luna septembrie 2003, ziarul a adoptat un format compact, prima pagină a fiecărei ediţii concentrându-se asupra unui singur subiect, o abordare care a fost numită "viewspaper/ abordarea ziarului."

Campania de publicitate pentru relansarea titlului va fi realizată de agenţia britanică BMB şi va pune accentul pe independenţa ziarului.

Cumpărat cu o liră sterlină

La finalul lunii martie, reprezentanţii publisherului Independent News & Media au anunţat că miliardarul rus Aleksandr Lebedev, fost spion KGB, a cumpărat publicaţia The Independent şi suplimentul său de duminică, pentru suma simbolică de o liră sterlină (1,12 euro). Această achiziţie s-a produs la scurt timp după ce miliardarul Lebedev a preluat şi publicaţia Evening Standard, în ianuarie, pentru aceeaşi sumă.

Publicaţiile The Independent şi The Independent on Sunday au fost lansate în 1986, respectiv 1990, ca alternativă la presa britanică din acea epocă. Tirajul din 1989 a ajuns la 400.000 de exemplare, însă în prezent este de 186.000 de copii, cele două ziare înregistrând pierderi anuale de 10 milioane de lire sterline (11,03 milioane de euro).

În mai 2008, Alexandr Lebedev a fost numit de revista Forbes unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia şi a 358-a persoană din lume, cu o avere de 3,1 miliarde de dolari. El deţine a treia parte din compania aeriană Aeroflot şi o bună parte din acţiunile publicaţiei ruse Novaia Gazeta. De asemenea, Lebedev mai este proprietarul ziarului londonez The London Evening Standard.

După EVZ

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md