Criza

Un fost spion KGB a cumpărat “The Independent” cu o liră sterlină

Relansarea ziarului va fi atât la nivel de design, cât şi la nivel de conţinuturi. Simon Kelner, redactor-şef şi editor managerial al cotidianului, a descris relansarea ca fiind "un redesign radical".

Această relansare va fi susţinută de prima campanie de marketing şi publicitate pe care o derulează ziarul în ultimul an, şi asta pentru că noul patron al publicaţiei, Lebedev, încearcă astfel să crească vânzările.

La nivel formal, Lebedev va prelua controlul asupra titlurilor The Independent şi Independent on Sunday de la fostul publisher, Independent News & Media (INM), luna viitoare.

Secţiunea The Viewspaper, dedicată editorialelor, analizelor şi comentariilor, este o parte a strategiei editoriale adoptate de Kelner în 2003. În luna septembrie 2003, ziarul a adoptat un format compact, prima pagină a fiecărei ediţii concentrându-se asupra unui singur subiect, o abordare care a fost numită "viewspaper/ abordarea ziarului."

Campania de publicitate pentru relansarea titlului va fi realizată de agenţia britanică BMB şi va pune accentul pe independenţa ziarului.

Cumpărat cu o liră sterlină

La finalul lunii martie, reprezentanţii publisherului Independent News & Media au anunţat că miliardarul rus Aleksandr Lebedev, fost spion KGB, a cumpărat publicaţia The Independent şi suplimentul său de duminică, pentru suma simbolică de o liră sterlină (1,12 euro). Această achiziţie s-a produs la scurt timp după ce miliardarul Lebedev a preluat şi publicaţia Evening Standard, în ianuarie, pentru aceeaşi sumă.

Publicaţiile The Independent şi The Independent on Sunday au fost lansate în 1986, respectiv 1990, ca alternativă la presa britanică din acea epocă. Tirajul din 1989 a ajuns la 400.000 de exemplare, însă în prezent este de 186.000 de copii, cele două ziare înregistrând pierderi anuale de 10 milioane de lire sterline (11,03 milioane de euro).

În mai 2008, Alexandr Lebedev a fost numit de revista Forbes unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia şi a 358-a persoană din lume, cu o avere de 3,1 miliarde de dolari. El deţine a treia parte din compania aeriană Aeroflot şi o bună parte din acţiunile publicaţiei ruse Novaia Gazeta. De asemenea, Lebedev mai este proprietarul ziarului londonez The London Evening Standard.

După EVZ

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *