Carte

Un fotbalist basarabean de geniu uitat

Acesta se numea Nicolae Simatoc și a jucat câte două sezoane la Inter Milano și FC Barcelona! Cu Barca, basarabeanul a câștigat un titlu de campion și două Cupe ale Spaniei! 

Octavian Ţâcu şi Boris Boguş au avut nevoie de şase ani pentru a realiza acest proiect – monografia. „În acest scop, autorii au făcut cercetări nu doar în Moldova, dar şi în România, Italia şi Spania.

Nicolae Simatoc s-a născut pe 1 ianuarie 1920, la Briceni, într-o familie de intelectuali. Până la vârsta de 14 ani a locuit în Basarabia care făcea parte atunci din România Mare. În 1934 Nicolae, împreună cu mama sa, au trecut cu traiul la Timișoara unde a început să joace fotbal la celebra Ripensia. Acesta a mai evoluat la Carmen Bucureşti, FC Bihor şi Vasas Budapesta. După care s-a reîntors la Carmen, pentru care a jucat două sezoane, iar în 1947 a fugit din România în Australia din cauza schimbării regimului politic.

Nicolae Simatoc, unul din cei mai mari fotbalişti basarabeni din toate timpurile, și-a găsit sfârşitul la Sydney, în Australia, în 1978.

E o carte bine documentată, scrisă cu mult nerv patriotic și talent. publicistic, accesibilă tuturor. Citiți-o și veți deveni mai bogați…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *