Actualitate

Un grup de deputaţi din primul Parlament o susţin pe Maia Sandu la prezidenţiale

Într-o declaraţie prezentată la o conferinţă de presă la IPN, cei aproape 30 de semnatari, menţionează că astăzi Maia Sandu este reprezentantul tuturor cetăţenilor care vor să trăiască aici, la ei acasă, într-o ţară prosperă, şi reprezintă convingerea societăţii de a merge spre Vest alături de popoarele civilizate din UE.

„După desemnarea unui candidat comun, a apărut un din nou speranţa că putem învinge sistemul corupt, clasa politică iresponsabilă şi că avem şanse reale să smulgem din ghearele oligarhiei una dintre cele mai importante instituţii de stat, Preşedinţia. Candidatul comun, Maia Sandu, nu mai reprezintă un partid politic sau un grup de partide, ci voinţa fermă a tuturor cetăţenilor oneşti de a scoate instituţiile statului din captivitate”, a citat din declaraţie Valentin Dolganiuc, unul dintre semnatari.

Valentin Dolganiuc a menţionat că actualmente asupra societăţii moldoveneşti planează două pericole. Primul este intern, care vine de la clasa politică „oligarhizată”, iar al doilea – extern şi este reprezentat, potrivit lui, de mercenarii Kremlinului şi planul lor perfid de a izola Republica Moldova de România, de Uniunea Europeană şi de vecinul de est, Ucraina. În opinia sa, şi de un pericol, şi de altul ne poate salva mobilizarea exemplară a tuturor cetăţenilor care conştientizează acest lucru şi îşi asumă responsabilitatea pentru viitorul Republicii Moldova.

„Facem apel către toţi ca pe data de 30 octombrie să ne mobilizăm exemplar, să votăm cu Maia Sandu, să întoarcem instituţia prezidenţială poporului. Insistăm ca acei candidaţi, care se declară proeuropeni şi unionişti, să se retragă din cursa electorală şi să facă front comun cu Maia Sandu”, a declarat Valentin Dolganiuc.

Vasile Şoimaru, deputat în primul Parlament, a spus că oamenilor le-a ajuns cuţitul aproape de os şi nu mai este posibil de răbdat situaţia în care s-a ajuns în ţară. În opinia sa, dacă situaţia nu se va schimba, există riscul ca toţi tinerii să plece, iar în ţară vor rămâne doar pensionarii.

Nadejda Brânzan, parlamentară în primul legislativ, a menţionat că alături de colegii săi a luptat pentru limbă şi pentru alfabet, fără a avea frică de putere, şi în scurt timp au reuşit să pună bazele unui stat. Fosta parlamentară spune că nici în cele mai urâte vise nu a văzut că se va ajunge la capturarea tuturor instituţiilor statului, iar cetăţenii vor ajunge într-un „ţarc” mare şi se vor teme să facă un pas.

Vasile Zgardan s-a adresat către colegii din primul Parlament să se includă în lupta preelectorală şi să le explice oamenilor pentru ce au votat ei cândva. Fostul deputat s-a adresat şi către cetăţeni, îndemnându-i să o susţină pe Maia Sandu, singurul candidat care reprezentă poporul şi dorinţele lui.

Printre semnatarii declaraţiei se numără Vladimir Beşleagă, Vasile Zgardan, Nadejda Brânzan, Alexandru Moşanu, Mihai Patraş, Ion Neagu, Dumitru Postovan, Ion Hadârcă, Vasile Năstase, Tudor Ţopa, Nicolae Robu, Ion Madan, Valentin Dolganiuc, Alecu Reniţă, Anatol Ţăranu, Aurel Saulea, Gheorghe Ciobanu, Dumitru Noroc, Alexandru Arseni, Ion Mărgineanu, Dumitru Holban, Elena Balan, Nicolae Moraru, Mircea Rusu, Anatol Şaragov, Boris Carandiuc şi Vasile Şoimaru.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *