Eveniment

Un grup de deputaţi din primul Parlament vrea „certificate de revoluţionar”

„Calificăm şedinţa de pe data de 28 iulie drept un act ruşinos, ticălos, dispreţuitor. Ceea ce au făcut a întrecut orice limită a bunului simţ. Noi nu avem nevoie ca actualii actori politici să ne determine nouă acest statut, după umilinţa pe care au făcut-o, ei nu au dreptul moral să se expună ”, a declarat Pantelei Sandulache, unul din deputaţii primului Parlament al Republicii Moldova.

Membrii Asociaţiei "Parlament 90" au semnat o declaraţie în care, printre altele, critică guvernarea comunistă, dar şi pe Dumitru Diacov, Marian Lupu şi Mihai Ghimpu.

Amintim că, înainte să plece în vacanţă, deputaţii fracţiunilor democratice din Parlament au examinat un proiect de lege propus de PLDM cu privire la semnatarii Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova. Potrivit proiectului, semnatarii Declaraţiei trebuie să se bucure de mai multe facilităţi, inclusiv de paşapoarte diplomatice, servicii funerare pe contul statului, pensii majorate, iar Asociaţia deputaţilor solicită un sediu în incinta Parlamentului.

Proiectul de lege a provocat comentarii critice din partea liderului PL, Mihai Ghimpu: „Mulţumim că au votat, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i facem regi aici”, iar Dumitru Diacov nu a fost de acord cu propunerea ca deputaţii să primească 25 la sută din salariul de parlamentar. La rândul său, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a declarat că o asemenea lege nu se adoptă în pripă. "Patriotismul nu se măsoară în privilegii financiare", a adăugat el.

Notăm că proiectul de lege a fost înaintat de fracţiunea PLDM, iar Asociaţia ”Parlament 90” s-a declarat înainte de alegerile parlamentare ”organizaţie extrateritorială a PLDM”. Potrivit unor observatori, liderii actualei Asociaţii, în calitatea lor de deputaţi în primul parlament, nu s-au numărat printre cei mai activi luptători pentru independenţa R. Moldova.
 
Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *