Eveniment

Un grup de tineri este bănuit de exploatarea sexuală a 16 fete din R. Moldova

Pe parcursul anului 2015, aceștia au exploatat sexual 16 tinere, dintre care fac parte și trei minore.

În rezultatul investigațiilor efectuate de către angajații Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii în comun cu Procuratura Generală şi Inspectoratul de poliție Botanica, s-a stabilit că din grupare fac parte cetățeni din Moldova și Turcia.

Mai bine de un an, aceștia exploatau tinere din Republica Moldova, sub pretextul angajării la muncă în cluburile de noapte din Turcia, în calitate de dansatoare. Pentru munca efectuată, victimelor le-au fost promise recompense de circa 2000 euro.

De asemenea, doi membri ai grupării, cetățeni ai Republicii Moldova, activau în două cluburi de noapte din mun. Chişinău (un bărbat în calitate de bodyguard şi o tânără în calitate de dansatoare), care aveau rolul de a recruta tinerele, iar ulterior acestea erau transmise unui alt membru al grupării care se ocupa de transportarea acestora în Turcia.

Totodată, victimele minore, care nu puteau fi transportate în Turcia, erau cazate în diferite apartamente din capitală, unde erau exploatate sexual.

În urma perchezițiilor efectuate de către forțele de ordine, la domiciliile suspecților au fost ridicate agende de evidență a veniturilor obținute de fiecare victimă exploatată, dar şi cheltuielile suportate pentru închirierea apartamentelor în mun. Chişinău, perfectarea actelor şi transportarea victimelor în Turcia.

„Lucram în Turcia la construcție. Făceam ceea ce-mi spuneau, însoțeam fetele la biroul de pașapoarte, le întâlneam la aeroport. La început nu știam ce trebuiau să facă fetele, pe urmă am aflat. Primeam bani pentru asta, dar nu primeam sume mari”, a spus unul din tinerii reținuți. 

În acest caz, Poliția a pornit o cauză penală pentru trafic de ființe umane și trafic de copii. Dacă vinovăția persoanelor culpabile de infracțiune va fi dovedită, aceștia riscă închisoare de până la 20 ani.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *