CSI / Rusia

Un hacker rus ar putea fi extrădat în SUA sau Rusia, potrivit deciziei unui tribunal ceh

Poliția cehă l-a arestat pe Evgheni Nikulin, la Praga, pe 5 octombrie, în cooperare cu Biroul Federal de Investigații (FBI). Atât SUA cât și Rusia au cerut extrădarea lui, creând prin acest caz o dispută între Washington și Moscova.

Decizia finală îi revine ministrului ceh al Justiției, Robert Pelikan, care poate aproba extrădarea într-o țară și să o blocheze pe cealaltă.

Avocații lui Nikulin au depus o plângere împotriva extrădării suspectului în SUA imediat după decizia tribunalului și au un termen de trei zile pentru a depune aceeași plângere împotriva cererii Rusiei.

‘Ambele documente privind acest caz sunt foarte, foarte suficiente pentru o suspiciune privind comiterea de infracțiuni și există un motiv pentru a formula acuzații’, a declarat judecătorul de la Tribunalul municipal din Praga, Jaroslav Pytloun.

Un juriu federal din California l-a pus sub acuzare pe Nikulin, în octombrie anul trecut, acesta fiind suspectat că în anul 2012 a intrat ilegal în baze de date din SUA ale rețelelor de socializare LinkedIn, Dropbox și Formspring.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *