Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:35
Abonamente

Opinii & Editoriale 23 Mai 2018, ora 08:21

Marime Font

Un mare „NU”!

Pentru că 20 mai ne bate la ușă, ne umple cutia poștală cu gunoi, ne promite marea și sarea, hăul și pârăul, pentru prima dată în viață am intrat pe pagina de socializare a candidatului Ivan Ceban.

 
 
 

Nu m-au mirat deloc textele agramate, prost formulate, pline de calchieri din rusă, fără nici o apreciere a articolului hotărât din limba - să-i spunem de stat, ca să nu aibă scuză că nu știe româna. Inițial chiar mi-a trecut prin minte să fac pentru unii dintre dumneavoastră, care nu au internet, o selecție de „perle”, așa cum se fac listele după examenul de bacalaureat cu cele mai picante gafe, dar am zis că ce rost mai are dacă nici pagina lui Igor Dodon - vorba aia, fiu de profesoară de română - nu arată mai bine.

Eu cred că socialiștii au bani să angajeze un băiat care să știe să scrie corect, dar probabil nimeni nu se înghesuie să lucreze pentru ei sau poate că acești politicieni nu dau doi bani pe învățământ. Au rămas la pragul de colhoz făcut din analfabeți și oportuniști. Probabil, în mintea socialiștilor, un om care cunoaște gramatica limbii sale e un „culac”, un boier, un element periculos.Însă nu gramatica e cea mai mare problemă, deși sunt de părere că nu e nici de ignorat, problema capitală e cea pe care am tot întâlnit-o la ei:
„Avem soluții și planuri concrete”. Chiar așa? Păi ce ați păzit, tovarășilor socialiști, până acum? De ce nu ați profitat de această campanie electorală ca să ni le arătați și nouă? Nu sub formă de promisiuni, că de promisiuni e acoperită țara, ci să ne spuneți clar cum v-ați gândit să vă îndepliniți promisiunile.

Am văzut că medicilor le-ați spus - citez - „un mare mulțumesc pentru meseria nobilă, pe care o practică zi de zi, cu dedicație”. Spuneți-ne și nouă un mare mulțumesc că trăim alături de voi, e exact ceea ce ne lipsește ca să fim fericiți. Așa, fericiți cu dedicație specială, tovarășe. Dacă ați întreba oamenii pe stradă, nu doar medicii, altceva nu le lipsește. Ei, ca să fie fericiți și îndestulați, au nevoie de un mare mulțumesc.

Un mulțumesc atât de mare încât să le ajungă tot anul: iarna să facă un pic de căldură în apartamente, vara să plătească facturi, în weekend să cumpere medicamente și, în timpul liber, să strângă gunoaiele din oraș și să găsească ceva bun de mâncare pentru toată familia.

Ce vom face pe 20 mai? Poate unii vor vota cu Andrei Năstase, alții cu Constantin Codreanu, poate cu Munteanu. Fiecare cu opțiunea lui, dar dacă, dragi alegători, vă pasă de orașul acesta și dacă pentru copiii voștri vă doriți un pic mai mult decât „un mare mulțumesc”, vă propun să îi spuneți lui Ion Ceban un mare NU la primăria Chișinăului.

Un articol de: Moni Stănilă Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md