Culinar.md

Un mic dejun sănătos de primăvară

 Numai maine nu-i poimaine, spune o vorba din batrani, si adevarul e ca daca tot amanam de pe o zi pe alta sa contracaram efectele mancarurilor satioase de iarna, riscam sa ne trezim cu zilele fierbinti de vara peste noi si cu colaceii ramasi la locul lor… Asa ca, daca vrei sa arati ispititor în rochiile vaporoase care sunt la moda in sezonul acesta, trebuie sa începi dieta de pe acum. Altminteri, o cura de slabire fulger va fi departe de a avea efectul scontat: s-ar putea ca kilogramele în plus sa se împrieteneasca definitiv cu tine si sa nu mai poti scapa de ele cu niciun chip.
Cat mai multe fructe!
Include-le in meniu de cate ori ai ocazia – capsunele au doar 26 de calorii la suta de grame, iar ciresele, 38!
Scoate-le din meniul tau
Înainte de toate, vom începe cu lista alimentelor interzise cu desavarsire: pe primul loc este carnea grasa (în special cea de porc), mezelurile, cartofii prajiti (prajelile, în general, ar trebui scoase in totalitate din meniu), smantana, branzeturile grase, nucile, alunele, fisticul (în cantitati exagerate), pastele fainoase si painea (de asemenea, în cantitati prea mari). Si, nu în ultimul rand, alcoolul. Îmi povestea o prietena ca, desi avea un regim de viata sanatos si echilibrat, dupa ce a slabit în primele saptamani de cand si-a schimbat meniul, la un moment dat s-a blocat si nu a mai dat jos nici macar un gram. Cand i-a venit ideea sa renunte la berea pe care o savura în fiecare seara, rezultatele nu s-au lasat asteptate. Dupa numai trei seri a scapat de un kilogram! Stiu, toata lumea spune ca un pahar de vin e sanatate curata. Dar daca tocmai acel pahar te împiedica sa scapi de kilogramele nedorite, nu ar fi mai bine sa cauti stropul de sanatate într-un fruct sau o salata proaspata?
Primavara e cel mai prielnic moment a-ti face „curatenie” in organism. Pentru ca ai atatea fructe si legume proaspete la dispozitie!

Mai multe detalii despre o alimentatie sanatoasa gasiti accesand www.culinar.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *