Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:06
Abonamente
 
 
 

Actualitate 24 Iulie 2018, ora 14:08

Un moldovean a câștigat un turneu internațional de box

Marime Font

În perioada 17-22 iulie, la Odessa, a avut loc cea de-a 17-a ediție a „Turneului Internațional în memoria lui Semion Trestin”, la care au participat 135 de boxeri din 14 țări din Europa, Asia și Africa.

Moldova a fost reprezentată de 12 boxeri de la Chișinău, Tiraspol și Grimăncăuți.

Cel mai bun succes a fost realizat de către chișinăuianul Alexandru Paraschiv, antrenat de tatăl său, Iurie Paraschiv. Sportivul a devenit campion în clasa de greutate de 64 kg. Pe drumul către cea mai înaltă treaptă a podiumului, boxerul nostru a cîștigat decizia unanimă a judecătorilor (5-0) Veaceslav Kuliev din Israel, ucrainenii Zarovar Petrosean și Almahmud Ali.În final, într-o luptă crîncenă, prin decizia separată a judecătorilor (3-2), l-a învins pe belarusul Dmitri Dașkevici. Îl felicităm pe maestrul sportului Alexandru Paraschiv, în vîrstă de 19 ani, cu executarea normativului „maestru în sport de clasă internațională”.

În categoria de 49 de kg, cu medalia de argint a fost decorat Stanislav Bondarenko, de la Tiraspol, care a cedat în fața israelianului David Alaverdean.

Pe cea de-a treia treaptă a piedestalului în categoria de 60 de kg a urcat Ion Ursu de la Grimăncăuți. După ce i-a învins pe ucrainenii Valentin Ștonda și Mangasar Petrosean, el a cedat în semifinală în fața belarusului Anton Cernomaz. În categoria de 81 kg Vladislav Gumeniuc a cîștigat medalia de bronz, învingîndu-l pe senegalezul Gueda Mwat și pe ucraineanul Denis Levcenko, lăsîndu-l să treacă în finală pe azerul Kamran Shahsuvarli.

Alți boxeri de-ai noștri au cedat în fața adversarilor în luptele de start.

Sursa: noi.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md