Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 07:51
Abonamente

Externe 29 Decembrie 2017, ora 09:15

Un nou eșec aerospațial al Rusiei. Satelitul recent lansat nu comunică cu Pământul

Marime Font

 
 
 

Specialiștii nu reușesc să comunice cu primul satelit de telecomunicații al Angolei – AngoSat, lansat de Roskosmos de pe cosmodromul Baikonur în seara de 26 decembrie. Agentia spatiala ruse Roskosmos a raportat că racheta Zenit-2SB a scos cu succes satelitul pe orbită. Cu toate acestea, mai târziu, legătura cu acesta a fost pierdută, a declarat o sursă pentru Interfax.

Experții ruși continuă să încerce să ia legatura cu satelitul, dar până acum nu au reușit. În același timp, după părerea lor, exista șanse ca comunicarea cu satelitul angolez sa fie restabilită mai tarziu.

Racheta purtătoare „Zenit-2SB“ cu satelitul AngoSat a fost lansata marti seara, la ora 22:00 ora Moscovei de la Baikonur. La 27 decembrie, ora 06:54 ora Moscovei, în conformitate cu programul de zbor, nava a fost separată de treapta superioara. „Ascensiunea finala a aparatului cosmic va fi realizată cu ajutorul propriului sistem de propulsie“, – se spune într-o declarație pe site-ul Roskosmos.Satelitul geostaționar Angosat, dezvoltat de RKK „Energhia“ la comanda Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației din Angola, este destinat asigurarii radiodifuziunii în benzile de frecvențe C- și Ku pe teritoriul Republicii Angola și continentul african.

Proiectul AngoSat presupunea crearea unui transmitator de comunicații prin satelit, lansarea pe o orbita geostaționară și crearea infrastructurii de comunicare și de radiodifuziune de la sol.

Potrivit RBC, satelitul urma sa fie lansat de pe Baikonur la 7 decembrie, dar a fost amânată din cauza unei defecțiuni tehnice.

Anterior, la sfârșitul lunii noiembrie, o racheta „Soiuz-2.1b“, lansata de pe cosmodromul Vostocinîi, a esuat sa scoata pe orbita satelitul Meteor-M și alti 18 sateliti mai mici. 

paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul