Un nou eșec aerospațial al Rusiei. Satelitul recent lansat nu comunică cu Pământul

publicat în Externe pe 29 Decembrie 2017, 09:15

Specialiștii nu reușesc să comunice cu primul satelit de telecomunicații al Angolei – AngoSat, lansat de Roskosmos de pe cosmodromul Baikonur în seara de 26 decembrie. Agentia spatiala ruse Roskosmos a raportat că racheta Zenit-2SB a scos cu succes satelitul pe orbită. Cu toate acestea, mai târziu, legătura cu acesta a fost pierdută, a declarat o sursă pentru Interfax.

Experții ruși continuă să încerce să ia legatura cu satelitul, dar până acum nu au reușit. În același timp, după părerea lor, exista șanse ca comunicarea cu satelitul angolez sa fie restabilită mai tarziu.

Racheta purtătoare „Zenit-2SB“ cu satelitul AngoSat a fost lansata marti seara, la ora 22:00 ora Moscovei de la Baikonur. La 27 decembrie, ora 06:54 ora Moscovei, în conformitate cu programul de zbor, nava a fost separată de treapta superioara. „Ascensiunea finala a aparatului cosmic va fi realizată cu ajutorul propriului sistem de propulsie“, – se spune într-o declarație pe site-ul Roskosmos.

Satelitul geostaționar Angosat, dezvoltat de RKK „Energhia“ la comanda Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației din Angola, este destinat asigurarii radiodifuziunii în benzile de frecvențe C- și Ku pe teritoriul Republicii Angola și continentul african.

Proiectul AngoSat presupunea crearea unui transmitator de comunicații prin satelit, lansarea pe o orbita geostaționară și crearea infrastructurii de comunicare și de radiodifuziune de la sol.

Potrivit RBC, satelitul urma sa fie lansat de pe Baikonur la 7 decembrie, dar a fost amânată din cauza unei defecțiuni tehnice.

Anterior, la sfârșitul lunii noiembrie, o racheta „Soiuz-2.1b“, lansata de pe cosmodromul Vostocinîi, a esuat sa scoata pe orbita satelitul Meteor-M și alti 18 sateliti mai mici. 

paginaderusia.ro