Actualitate

Un nou moment JENANT / Năstase este OBLIGAT să „aducă SCUZE publice” iar crucea de la MAI trebuie scoasă

Prin instalarea crucifixului și declarațiile precum că „oastea e creștină” sau „toți cei care poartă uniforma Republicii Moldova nu ar putea mișca nici măcar un grăunte fără puterea lui Dumnezeu și a Sfintei Cruci”, Andrei Năstase în calitate de ministru, prin autoritatea sa, a încercat intenționat să impună „celor care poartă uniforma Republicii Moldova” convingerea religioasă pe care acesta o împărtășește, transmite Noi.md.

Prin acțiunea și declarațiile sale, Andrei Năstase în calitate de ministru de Interne, a încălcat mai multe prevederi din legislația națională și internațională. Consiliul a decis că faptele liderului Platformei DA reprezintă instigare la discriminare pe criteriu de convingeri, motiv pentru care Andrei Năstase, în termen de 10 zile de la recepționarea deciziei va aduce scuze publice, iar Ministerul Afacerilor de Interne va înlătura simbolistica religioasă de pe holul instituției și va asigura protecția/salvgardarea neutralității serviciului public și a principiului secularismului.

Amintim că pe data de 15 septembrie 2019, Andrei Năstase a instalat un crucifix pe peretele din holul Ministerului de Interne. Gestul ministrului de atunci a stîrnit un val de critici în special pe rețelele de socializare, dar și protest al unui grup de activiști civici la sediul MAI.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *