Actualitate

Un nou partid de extremă dreaptă pe scena politică din Ungaria: mesaje rasiste, ideologie nazistă, autografe pe Mein Kampf

Principalul partid de opoziție din Ungaria, Jobbik, s-a apropiat de centru și a lăsat loc pentru noi inițiative la extrema dreaptă, unde își avea originile, remarcă Reuters. Noua mișcare a anunțat sâmbătă că intenționează să participe la alegerile din 2018 cu o platformă radicală, opusă liberalismului și imigrației.

Limbajul folosit este rasist pe față. Unul din liderii FH, Laszlo Balasz, a adresat participanților — mai ales bărbați musculoși și tatuați, potrivit Reuters — mesajul că Europa dă dovadă de o toleranță greșită față de pericolul minorităților existente și de afluxul de milioane de migranți. "Zeci de milioane îngroașă rândurile arabilor, africanilor și țiganilor care nu vor da dovadă de toleranță, după ce își vor da seama de puterea pe care le-o dă ponderea demografică. (…) Comunitatea noastră etnică trebuie să fie pe primul loc (…) nu există egalitate", a spus el.

Un alt lider, Zsolt Tyirityan, a prezentat Europea actuală în termenii Lebensraum, "spațiul vital" invocat de ideologia nazistă: "Istoria lumii se câștigă și se pierde prin populație, prin lupta pentru spațiul vital și lupta de a păstra spațiul vital. (…) Oricine spune altceva ori suferă de iluzii, ori minte. Oricum am privi lucrurile, cel mai puternic câștigă întotdeauna. (…) Am conștiința rasei. Sunt mândră că sunt un european alb. (…) Și îmi rezerv dreptul de a apăra asta".

Tyrityan a reluat și poziția cunoscută a premierul ungar Viktor Orban privind statul neliberal. "Declarăm război liberalismului. Acesta este principalul nostur dușman și vom face totul pentru a-i distruge idealurile în rândul publicului. (…) Acești oameni își pierd naționalitatea, conștiința de rasă și în curând identitatea sexuală. Astfel de oameni trebuie alungați din spațiul nostru vital".

După discursul lui Tyirityan, un simpatizant i-a cerut un autograf pe un exemplar nou din Mein Kampf, cartea lui Adolf Hitler. 

Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *