Opinii și Editoriale

Un ordin pentru Ion Iovcev

La rascrucea anilor 2009-2010, presedintele interimar Mihai Gimpu a acordat ordine, medalii si titluri onorifice mai multor personalitati care au contribuit la promovarea democratiei si dezvoltarea societatii noastre. S-a vazut clar ca seful statului a urmarit, prin gestul sau, stabilirea unei practici echitabile la acest capitol, predecesorul sau ghidandu-se de scopuri meschine chiar si in asemenea cazuri.

In Chisinau se vorbeste contradictoriu despre „darnicia” domnului Ghimpu. Stiu, insa, ca gura lumii este si pacatoasa. Totusi, am sa spun ceva la acest subiect: exista intre aceste aschii de tara o persoana care merita respectul nostru – Ion Iovcev, directorul Liceului teoretic „Lucian Blaga” de la Tiraspol, singura institutie de invatamant in limba romana din capitala regiunii separatiste.

Il cunoaste toata lumea care a trecut prin incaierarile politice, psihologice, militare si informationale pe calea de independenta a R. Moldova. S-a facut luntre si punte ca sa pastreze acea scoala romaneasca in imprejurari tragice pentru colectivul sau de profesori, fata de care intotdeauna a manifestat o raspundere deosebita. Am fost de multe ori la Liceul „Lucian Blaga” si am vazut cum il imbratiseaza elevii. Mai rar asemenea pedagogi pe la noi…

Stiu ca modestia l-ar face pe directorul, invatatorul si patriotul Ion Iovcev sa se supere pe indrazneala mea. Cu toate acestea, intreb: a mai ramas vreun ordin, domnule Ghimpu?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *