Economie

Un pachet salarial record de la Nissan: 9,82 milioane de dolari

Pentru anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2016, Carlos Ghosn va primi 1,098 miliarde de yeni (9,82 milioane de dolari), cel mai ridicat nivel de când grupul auto nipon publică informații privind plățile acordate șefilor companiei.

Ghosn, unul dintre cei mai bine plătiți directori generali din industria auto, a primit pentru 2016 și o remunerație de șapte milioane de euro (7,8 milioane de dolari) de la Renault, dintre care 1,23 milioane euro salariu fix iar restul, în numerar sau acțiuni, fiind calculat pe baza unor criterii de performanță.

În martie, Ghosn a demisionat din funcția de director general al Nissan dar a rămas președintele companiei nipone. El este recompensat pentru pozițiile sale deținute la Renault (președinte-director general) și Mitsubishi Motors (președinte).

În anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2016, Nissan a înregistrat un profit net de 663,50 miliarde de yeni, în creștere cu 26,7% față de anul anterior.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *