Economie

Un pas ÎNAINTE pentru construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni

Cei doi miniştri au discutat despre gazoductul Iaşi-Ungheni, menţionându-se faptul că în 2011, a fost semnat un Memorandum de înţelegere privind pregătirea condiţiilor pentru construcţia gazoductului de presiune înaltă. De asemenea, a fost finalizat studiul de fezabilitate al proiectului, iar următoarea etapă în dezvoltarea acestuia va fi elaborarea planului tehnic care să includă secţiunea terestră a conductei şi subtraversările râului Prut.

Un alt proiect abordat a fost interconectarea sistemelor de energie electrică din RM cu reţeaua europeană a Operatorilor de Transport şi Sistem pentru Energie Electrică ENTSO-E şi montarea fibrei optice între Isaccea şi Chişinău. S-a discutat şi despre proiectul liniei electrice LEA 110 kV Fălciu-Goteşti, pentru care Societatea pe Acţiuni Transelectrica a realizat deja partea de investiţii pe teritoriul României, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Guvernului României. Se estimează ca proiectul să fie finalizat la sfârşitul anului 2012.

Totodată, ministrul român al Economiei i-a asigurat pe partenerii din Republica Moldova că specialiştii români sunt disponibili să acorde expertiză şi ajutor în domeniul politicilor de sprijinire a IMM-urilor.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *