Sănătate

Un plus de sănătate cu ciocolată neagră

Se pare că salvarea vine din partea ciocolatei negre, cu atât mai mult cu cât aceasta are extrem de multe efecte benefice. Formată din cacao, în proporţie de 80-90%, unt de cacao şi zahăr, ciocolata neagră sau amăruie nu conţine deloc lapte sau lapte praf, dar este bogată în vitaminele A, B1, B2, C, D şi E, însă are şi un conţinut ridicat de minerale, precum potasiu, magneziu, fier, calciu şi sodiu. Ciocolata neagră este un adevărat depozit de antioxidanţi. Aceştia protejează celulele de toxine şi reduc riscul apariţiei celulelor cancerigene. Astfel, cu cât batonul de ciocolată conţine mai multă cacao, cu atât numărul de antioxidanţi este mai mare. 

Reglează circulaţia sangvină

Ciocolata neagră conţine anumite substanţe chimice care ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Astfel, femeile care au trecut de vârsta de 40 de ani şi care consumă ciocolată neagră o dată sau de două ori pe săptămână prezintă un risc mai scăzut de apariţie a bolilor cardiace. Ciocolata neagră este indicată şi hipertensivilor. Dacă este consumată în fiecare zi, scade tensiunea arterială. Odată cu reducerea tensiunii, scade cu 20% riscul unui atac de cord, cu 10% riscul apariţiei unei boli coronariene şi cu 8% riscul unui deces prematur.

Luptă cu colesterolul

În timp ce foarte multe alimente bogate în grăsimi saturate cresc procentul de colesterol, ciocolata neagră are un efect contrar, deoarece conţine un anumit tip de grăsimi saturate, benefice pentru organism. Mai mult, ciocolata neagră ridică nivelul colesterolului bun, care nu afectează sănătatea.

Luptă cu depresia

Grăsimile existente în ciocolată ajută la menţinerea stării de bucurie şi satisfacţie, eliberând endorfinele care creează buna dispoziţie. Ea ajută şi la eliminarea simptomelor de anxietate, în cazul persoanelor care suferă de depresie.

Ajută frumuseţea

Consumul zilnic de ciocolată neagră previne apariţia ridurilor. Totodată, antioxidanţii naturali din boabele de cacao, principalul ingredient al ciocolatei, au un rol deosebit de important în protejarea pielii de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Luptă cu celulita

Teobromina, o substanţă cu proprietăţi asemănătoare cafeinei, care se găseşte în ciocolata neagră, accelerează metabolismul şi stimulează arderea caloriilor. Acest lucru este valabil numai în cazul persoanelor care fac mişcare şi doar în condiţiile unui consum moderat de ciocolată. Consumată în exces, ciocolata îngraşă, deoarece 100 de grame conţin 500 de calorii.

Energizează

Ciocolata neagră este recomandată şi persoanelor care suferă de oboseală cronică. Studiile arată că adulţii care suferă de acest sindrom şi mănâncă zilnic, timp de o săptămână, aproximativ 50 de grame de ciocolată neagră, se simt mai puţin obosite.

(Timpul Suplimentul Femeia)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *