Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 19:33
Abonamente

Moldova 23 Septembrie 2017, ora 11:17

Un politician dubios încearcă să închidă gura ziarului TIMPUL

Marime Font

Organul oficial de presă al Partidului PDA, condus Andrei Năstase, (finul de cununie al unuia din cei doi penali Țopa), a distribuit o „scrisoare” adresată Guvernului României și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, semnată de liderul PPDA, cerând ca România să nu mai susțină presa de limbă română din Basarabia, care nu este înregimentată de partea partidului condus de domnia sa. 

De aceasta dată, gruparea Țopa/Năstase, într-o manieră cinică și fățarnică, se erijează în apărători ai dnei Maia Sandu, care chipurile „ar fi fost atacată” de „Timpul de dimineaţă”, scriind următoarele: „Recent, „Timpul de dimineață” a inserat un articol denigrator la adresa Maiei Sandu, liderul PAS. Incalificabil, este că pentru a o defăima, redacţia respectivă face trimitere la „Fabrika”, una dintre cele mai manipulatoare emisiuni (a se vedea scandalul mediatic provocat de Cristian Tabără), difuzate la Publika TV, post al lui Plahotniuc. Tot articolul se bazează pe opinia unuia dintre cei mai cunoscuţi lustruitori de imagine ai oligarhului, Cornel Ciurea. Titlul materialului este extrem de tendenţios: „Mai periculoasă decât Igor Dodon este Maia Sandu”, scrie jurnal.md

Redacția ziarului „Timpul de dimineață”, are temei să considere că ținta acestei campanii este cu totul alta de cât apărarea dnei Maia Sandu. Pe de o parte, erijându-se în poziția de „apărător” al Maia Sandu, gruparea Țopa/Nastase încearcă să facă un transfer de imagine pozitivă asociindu-se cu Maia Sandu și să lase impresia că politicianul Maia Sandu este cam același lucru ca și „politicianul” Andrei Nastase, ceea ce este un fals.Este absolut evident că politicianul Maia Sandu are scopuri politice, în timp ce „politicianul” Andrei Năstase are o cu totul alta agendă care se rezumă în principal la anularea sentințele de condamnare ale nașului său de cununie dl. Țopa.

Această diferență explică toate ieșirile „autentic pro-europene”, ale lui Andrei Nastase, începând cu celebra propunere de a pune„batista pe țambalul geopolitic” și terminând cu defilările pe străzile Chișinăului alături de românofobi ca Usatîi și Dodon. Trustul de presă controlat de Năstase – Țopa, nu este un exemplu de „echidistanță” când vine vorba de reflectarea evenimentelor. Oricine îi urmărește observă cum A. Năstase este prezentat mereu în context pozitiv, iar criticile la adresa lui nu sunt admise.

Considerăm necesar să oferim opiniei publice următoarele explicații referitoare la declarațiile dlui Corneliu Ciurea. Articolul selectat de gruparea Țopa/Nastase pentru a fi prezentat Bucureștiului drept „mostră de defăimare” este o știre publicată de agenția de presă INFO PRIM NEO. Dl Corneliu Ciurea, pe care Țopa/Nastase îl numește „cunoscuți lustruitori de imagine”, în realitate este unul dintre cei mai cunoscuți politologi din R. Moldova, și expert politic. Din aceste considerente, redacția ziarului „Timpul de dimineață”, a considerat că opiniile sale referitoare la atitudinea d-nei Maia Sandu, referitoare la subiectul unirii celor doua state românești prezintă interes public. Chiar dacă atitudinile dlui Ciurea nu sunt întru totul favorabile dnei Sandu, aceasta nu înseamnă că ele merită a fi cenzurate așa cum procedează întotdeauna Jurnal-ul când are în fața articole „nefavorabile”.  

Ținem să menționăm că în timpul ultimei campanii prezidențiale „Timpul de dimineață”, a susținut-o plenar, deschis și necondiționat pe lidera PAS dna Maia Sandu. Există zeci de articole favorabile dnei Sandu publicate de noi. Un singur exemplu ar fi acesta - Zece motive de ce Maia Sandu trebuie să fie președintele țării/ Articol dat a fost publicat gratuit și în ediția tipărită a ziarului nostru, considerând că astfel o ajutăm pe liderul PAS-ul Maiei Sandu să fie mai cunoscută în teritoriu.

TIMPUL califică scrisoarea lui Andrei Năstse ca o intimidare și o tentativă clară de limitare a libertății de expresie, ce are ca scop reducerea la tăcere a tuturor celor care nu acceptă să susțină mediatic partidul politic condus de Țopa/Năstase.

Amintim că TIMPUL este unul din cele mai vechi ziare din R. Moldova, care mereu a asigurat pluralismul opiniilor. TIMPUL a reflectat plenar toate protestele organizate în R. Moldova în ultimii 16 ani, inclusive cele organizate de Andrei Năstase.

NOTĂ! Portalul informational TIMPUL.MD nu beneficiază de fonduri din partea MRP sau Guvernul României. Grantul acordat de Ministerul pentru Românii de Pretitundeni este oferit exclusiv pentru editarea ediției PRINT a ziarului TIMPUL. 

TIMPUL.MD

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md