Astăzi 20 Februarie 2019, Miercuri - Ultima actualizare la ora 18:55
Abonamente

Moldova 23 Septembrie 2017, ora 11:17

Un politician dubios încearcă să închidă gura ziarului TIMPUL

Marime Font

Organul oficial de presă al Partidului PDA, condus Andrei Năstase, (finul de cununie al unuia din cei doi penali Țopa), a distribuit o „scrisoare” adresată Guvernului României și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, semnată de liderul PPDA, cerând ca România să nu mai susțină presa de limbă română din Basarabia, care nu este înregimentată de partea partidului condus de domnia sa. 

De aceasta dată, gruparea Țopa/Năstase, într-o manieră cinică și fățarnică, se erijează în apărători ai dnei Maia Sandu, care chipurile „ar fi fost atacată” de „Timpul de dimineaţă”, scriind următoarele: „Recent, „Timpul de dimineață” a inserat un articol denigrator la adresa Maiei Sandu, liderul PAS. Incalificabil, este că pentru a o defăima, redacţia respectivă face trimitere la „Fabrika”, una dintre cele mai manipulatoare emisiuni (a se vedea scandalul mediatic provocat de Cristian Tabără), difuzate la Publika TV, post al lui Plahotniuc. Tot articolul se bazează pe opinia unuia dintre cei mai cunoscuţi lustruitori de imagine ai oligarhului, Cornel Ciurea. Titlul materialului este extrem de tendenţios: „Mai periculoasă decât Igor Dodon este Maia Sandu”, scrie jurnal.md

Redacția ziarului „Timpul de dimineață”, are temei să considere că ținta acestei campanii este cu totul alta de cât apărarea dnei Maia Sandu. Pe de o parte, erijându-se în poziția de „apărător” al Maia Sandu, gruparea Țopa/Nastase încearcă să facă un transfer de imagine pozitivă asociindu-se cu Maia Sandu și să lase impresia că politicianul Maia Sandu este cam același lucru ca și „politicianul” Andrei Nastase, ceea ce este un fals.


Este absolut evident că politicianul Maia Sandu are scopuri politice, în timp ce „politicianul” Andrei Năstase are o cu totul alta agendă care se rezumă în principal la anularea sentințele de condamnare ale nașului său de cununie dl. Țopa.

Această diferență explică toate ieșirile „autentic pro-europene”, ale lui Andrei Nastase, începând cu celebra propunere de a pune„batista pe țambalul geopolitic” și terminând cu defilările pe străzile Chișinăului alături de românofobi ca Usatîi și Dodon. Trustul de presă controlat de Năstase – Țopa, nu este un exemplu de „echidistanță” când vine vorba de reflectarea evenimentelor. Oricine îi urmărește observă cum A. Năstase este prezentat mereu în context pozitiv, iar criticile la adresa lui nu sunt admise.

Considerăm necesar să oferim opiniei publice următoarele explicații referitoare la declarațiile dlui Corneliu Ciurea. Articolul selectat de gruparea Țopa/Nastase pentru a fi prezentat Bucureștiului drept „mostră de defăimare” este o știre publicată de agenția de presă INFO PRIM NEO. Dl Corneliu Ciurea, pe care Țopa/Nastase îl numește „cunoscuți lustruitori de imagine”, în realitate este unul dintre cei mai cunoscuți politologi din R. Moldova, și expert politic. Din aceste considerente, redacția ziarului „Timpul de dimineață”, a considerat că opiniile sale referitoare la atitudinea d-nei Maia Sandu, referitoare la subiectul unirii celor doua state românești prezintă interes public. Chiar dacă atitudinile dlui Ciurea nu sunt întru totul favorabile dnei Sandu, aceasta nu înseamnă că ele merită a fi cenzurate așa cum procedează întotdeauna Jurnal-ul când are în fața articole „nefavorabile”.  

Ținem să menționăm că în timpul ultimei campanii prezidențiale „Timpul de dimineață”, a susținut-o plenar, deschis și necondiționat pe lidera PAS dna Maia Sandu. Există zeci de articole favorabile dnei Sandu publicate de noi. Un singur exemplu ar fi acesta - Zece motive de ce Maia Sandu trebuie să fie președintele țării/ Articol dat a fost publicat gratuit și în ediția tipărită a ziarului nostru, considerând că astfel o ajutăm pe liderul PAS-ul Maiei Sandu să fie mai cunoscută în teritoriu.

TIMPUL califică scrisoarea lui Andrei Năstse ca o intimidare și o tentativă clară de limitare a libertății de expresie, ce are ca scop reducerea la tăcere a tuturor celor care nu acceptă să susțină mediatic partidul politic condus de Țopa/Năstase.

Amintim că TIMPUL este unul din cele mai vechi ziare din R. Moldova, care mereu a asigurat pluralismul opiniilor. TIMPUL a reflectat plenar toate protestele organizate în R. Moldova în ultimii 16 ani, inclusive cele organizate de Andrei Năstase.

NOTĂ! Portalul informational TIMPUL.MD nu beneficiază de fonduri din partea MRP sau Guvernul României. Grantul acordat de Ministerul pentru Românii de Pretitundeni este oferit exclusiv pentru editarea ediției PRINT a ziarului TIMPUL. 

TIMPUL.MD

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 18:55

Patru membri ai Parlamentului European au fost reţinuţi, în timpul unui protest față de prezenţa bombelor nucleare americane pe teritoriul Europei, trei dintre ei pătrunzând într-o bază militară din Belgia, potrivit Politico.eu

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 18:53

Tot mai mulți oameni de afaceri anunță susținerea Partidului Democrat la alegerile parlamentare din 24 februarie. Este și cazul lui Iurie Mihalachi, patronul rețelei de magazine IMC Market, care apreciază reformele implementate de actuala Guvernare. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 17:31

Primele numere de înmatriculare cu emoticonuri / FOTO

Primele numere de înmatriculare cu emoticonuri / FOTO

Autoritățile din Queensland, Australia, au lansat numerele de înmatriculare cu emoticonuri, pentru șoferii care vor să personalizeze și mai mult plăcuțele de identificare a mașinilor, relatează BBC.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 17:18

Jurnaliștii de la portalul agora.md au mers la Grozești, în satul de baștină al liderului PDM, Vlad Plahotniuc. Aceștia au realizat un reportaj video, în care oameii au doar cuvinte de laudă despre șeful democraților, care candidează pe circumscripția Nisporeni.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 16:40

Toți pensionarii din Republica Moldova vor primi medicamente gratuite după venirea la guvernare a Partidului Politic ȘOR, a promis liderul acestuia, Ilan Șor. El a prezentat prioritățile programului formațiunii sale destinat pensionarilor, care mai prevede majorarea de câteva ori a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 15:47

Rețeaua de magazine Nr.1 anunță că a majorat din nou salariile angajaților, ca urmare a reformei fiscale, implementată de Guvern și își anunță susținerea pentru Partidul Democrat din Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 15:44

O companie din nordul țării - T.B. Fruit Moldova - ar putea primi o amendă record de 13 milioane de lei, dacă se va dovedi că a comis evaziune fiscală în proporții deosebit de mari.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 13:20

Instituțiile media din trustul Platon-Țopa continuă să tirajeze valuri de minciuni în actuala campanie electorală, iar cele mai multe dintre ele vizează Partidul Democrat din Moldova. Unul dintre ultimele materiale denigratoare se referă la activitatea cadidatului PDM pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 13:19

Microsoft a anunțat miercuri că a descoperit campanii de atacuri cibernetice îndreptate către instituții din mai multe țări europene, atacuri inițiate de un grup apropiat Kermlinului, numit Strontium. Este același grup cu celebrul Fancy Bear sau Sofacy, implicat în alte...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 13:01

Partidul Politic ȘOR a elaborat un program concret care va îmbunătăți viața pensionarilor. Iar una din prevederile acestuia este anularea impozitelor directe și indirecte pentru pensionari, ceea ce va duce la reducerea mărfurilor și serviciilor pe care le procură cu aproximativ...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 12:51

Se împlinesc 5 ani de la ocupația Crimeii de către Rusia. În februarie 2014, Moscova, pentru prima dată în istoria postbelică a Europei a capturat o parte din teritoriul unui alt stat suveran, destabilizând astfel sistemul european și global de securitate. 

( ) Citeşte tot articolul

IT&C 20 Februarie 2019, ora: 12:13

General Motors lansează biciclete electrice cu autonomie de peste 60 km

General Motors lansează biciclete electrice cu autonomie de peste 60 km

General Motors își face loc și pe piața de biciclete electrice, prin proaspăt înființatul brand ARĪV. Americanii se pregătesc să lanseze două modele de eBikes: una compactă, numită Meld, și una pliabilă, botezată Merge.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 12:09

Noi probe confirmă lipsa totală de integritate a candidatului blocului ACUM în circumscripția uninominală 26 din Chișinău, Iurie Reniță. Acesta a mințit statul și, profitând de conjunctura politică din 2009, prin intermediul judecătorului Mihai Ciugureanu, și-a atribuit...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 11:45

De astăzi, Capitala are autocare noi. Directorul interimar al Parcului de Autobuze, Vitalie Copaci, a semnat cu reprezentantul companieie ISUZU la Chișinău, Serghei Daradur, contractul de livrare a 31 de autobuze. Copaci a declarat că transportul va fi pus în circulație în maxim...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 11:32

Un grup de nave din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, între care corveta ‘Orehovo-Zuevo’ şi nava de recunoaştere ‘Ivan Hurs’, a început marţi o misiune de supraveghere neîntreruptă a distrugătorului american USS Donald Cook, care a intrat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 11:21

Liderul ”Partidului Nostru”, Renato Usatîi, confirmă, într-o intervenție live pe Facebook, faptul că blocul PAS-PPDA se va destrăma după alegeri în câteva fracțiuni. În opinia sa, acest lucru este logic, deoarece Maia Sadu și Andrei Năstase nu vor...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 10:55

La Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneaga va fi deschisă o secție pentru cardio-chirurgia nou-născuților și vor fi reparate patru săli de operații. Angajații instituției l-au invitat pe președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, pentru a-i cere sprijinul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 10:39

Astronomii au dat publicităţii o nouă hartă a Universului care dezvăluie aproximativ 300.000 de noi galaxii, descoperite cu ajutorul unui telescop care poate detecta sursele de lumină pe care instrumentele optice tradiţionale nu le pot capta, potrivit businesstimes.com, citat de Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 10:25

Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, susține că tatăl contracandidatului său din circumscripția nr. 32, Mihai Popșoi, a fost ales consilier local la Vadul lui Vodă pe listele Partidului Comuniștilor din R. Moldova, iar acum ar face parte din echipa primarului de acolo,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 09:33

Cărțile de identitate românești se modifică. Cum vor arăta noile documente

Cărțile de identitate românești se modifică. Cum vor arăta noile documente

Cărțile de identitate ale cetățenilor Uniunii Europene vor fi modificate, UE urmând să introducă măsuri de securitate mai stricte.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 09:08

OPINIE /// Cum pot fi taxate unele multinaţionale

OPINIE /// Cum pot fi taxate unele multinaţionale

NEW YORK – În ultimii ani, globalizarea a trebuit să suporte un nou val de atacuri. Poate că unele critici sunt absurde, însă una dintre acestea este absolut justificată: globalizarea le-a permis multinaționalelor mari precum Apple, Google și Starbucks să eludeze plata...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 09:00

Construcția gazoductului Ungheni-Chișinău ar putea fi finalizată până la sfârșitul anului

Lucrările de construcție a conductei de gaze Ungheni – Chișinău, etapa a doua a proiectului de interconectare Iași-Ungheni, care au fost lansate pe 18 februarie, ar putea să fie finalizate până la 31 decembrie curent. Declarația aparține secretarului de stat al Ministerului...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 20 Februarie 2019, ora: 08:53 de George Mârzencu

Voronin a fost un bețiv, iar Dodon - un liberal exemplar

Voronin a fost un bețiv, iar Dodon - un liberal exemplar Din editia print

Dodon a fost premiat pentru propagandă românească în satul Sadova

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 20 Februarie 2019, ora: 07:56

STATISTICI /// România este principala piață de desfacere pentru mărfurile din R. Moldova

STATISTICI /// România este principala piață de desfacere pentru mărfurile din R. Moldova

România și-a consolidat poziția de principala piață de desfacere pentru mărfurile din Republica Moldova, după o creștere în anul 2018 a livrărilor de bunuri moldovenești pe piața românească cu 31,9 la sută (în 2017 au crescut cu 17,1 la sută), potrivit datelor...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)