Actualitate

Un poliţist este suspectat că ar fi liderul unei grupări criminale ce se ocupa cu comercializarea drogurilor

Potrivit acestuia, forţele de ordine au documentat de mai bine de trei luni o grupare criminală implicată în distribuirea substanţelor narcotice pe teritoriul R. Moldova. „Heroina era furnizată acestei grupări de către un colaborator de poliţie, angajat al Inspectoratului de Poliţie, din sectorul Ciocana al capitalei. În cadrul reţinerii suspectul a aruncat un pachet cu substanţe ce se presupune a fi heroina. De asemenea, în urma percheziţiilor au fost ridicate şi mijloace băneşti impunătoare”, a spus Ştefîrţa.

Procurorii au mai stabilit că gruparea a reuşit să comercializeze în total o cantitate de aproximativ jumătate de kilogram, din care a obţinut o sumă de circa 700 000 de lei. „Din suma de bani estimativ 90% erau încasate de colaboratorul de poliţie, alte 10% de către ceilalţi intermediari. Poliţistul reţinut era responsabil de combaterea circulaţiei ilegale de droguri şi avea tangenţe cu grupările criminale implicate în contrabandă cu heroina”, a specificat Ştefîrţa.

Oamenii legii au precizat că drogurile ar fi fost introduse prin contrabandă pe teritoriul R. Moldova din Turcia şi Federaţia Rusă, iar prin intermediul poliţistului erau distribuite altor intermediari care le vindeau consumatorilor finali. În acest caz, au fost efectuate în total 28 de percheziţii, pînă în prezent fiind reţinute pentru 72 de ore, 12 persoane implicate în scheme de comercializare a drogurilor. În automobilele și la domiciliile suspecţilor au fost depistate peste 30 g heroină, aproximativ 2 kg de marijuana și peste 150 000 lei, precum şi alte mijloace probatorii pe cauza penală.

Şeful de secţie al Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Valeriu Brinişter, a menţionat că ieri au fost reţinute în total două grupări criminale care se ocupau cu distribuirea drogurilor. „Despre prima grupare s-a vorbit anterior, cea dea doua se ocupa cu distribuirea drogurilor în cluburile de agrement. În acest caz au fost reţinute două persoane care activau în calitate de chelneri şi se ocupau cu comercializarea drogurilor în cluburile de noapte. Toate persoanele reţinute sînt dependente de droguri şi anterior judecate. În prezent se verifică dacă au existat anterior relaţii între cele două grupuri”, a menţionat Brinişter.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă pînă la 15 ani de închisoare.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *