Femeia

Un prieten, Petru

Am aşternut multe litere aici, inspirate din întâmplări care au avut-o în centrul atenţiei şi, într-adevăr, acestea sunt altele noi.

Nu ştiu cum aş putea caracteriza relaţia noastră – dacă există una. Ne-am văzut de câteva ori la intensitate maximă, ne-am certat de aproape fiecare dată şi ne-am dus dorul apoi cu săptămânile, după care am luat-o de la capăt. E drept, nu m-am simţit niciodată atât de preţuit de către o femeie şi niciuna nu s-a dat atât de mult peste cap ca să îmi intre în graţii. Ea este femeia cu „Ochi albaştri în camera de hotel” sau „Arma cu explozii repetate”, cea care mi-a cerut mult prea devreme „Cheia casei”. Întâmplări cât se poate de reale şi explozive, aş spune.

Am fost personajul negativ şi i-am pricinuit numai suferinţă. În urmă cu două săptămâni, mi-am spus că este timpul să fac şi eu un sacrificiu. Şapte ore am petrecut în tren ca să ajung lângă ea, după câteva săptămâni de absenţă. Nu pot descrie răsfăţul prin care m-a trecut. Până într-o seară… Scos din casă pentru a vizita frumuseţile Iaşiului, mi-a fost prezentată o cafenea drăguţă. La masă, ni s-a alăturat un amic de-al ei din copilărie. Am fost prezentat drept „un prieten, Petru”. Am înghiţit în sec şi am vrut să văd până unde merge. Interlocutorul, un domn de toată stima, a depănat amintiri cu domnişoara, amintiri ce i-au vizat „foştii”. „Nu înţeleg unde-i găseşti pe ciudaţii ăştia”, a spus el râzând împreună cu ea şi, culmea, cu mine de faţă. Toată comunicarea şi toată armonia prezente până la acel moment dispăruseră cu desăvârşire. Devenisem „un prieten”. Gesturile de afecţiune, perfect normale într-un cuplu, total absente. Din contră, s-a pus în braţele lui, tot sub ochii mei. Odată plecat, relaţia de cuplu şi-a reluat cursul normal cu gesturi tandre şi tot tacâmul, numai că mie mi se făcuse greaţă.

De ce să ai pretenţia unui sacrificiu din partea celuilalt, dacă îl ascunzi în momentele-cheie de prietenii apropiaţi? Totuşi, poate mi-o meritam. În definitiv, am cam fost personajul negativ din poveste. Acesta rareori câştigă.

www.umbluliber.ro
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *