Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente

Opinii & Editoriale 1 Mai 2017, ora 11:45    Din editia print

Marime Font

Un primar prost

Cred că o mare diferență dintre un primar prost și unul deștept este că primul se așteaptă întotdeauna la ce e mai bine, iar al doilea este întotdeauna pregătit pentru ce e mai rău. Un primar prost nu se aștepta la dezastrul natural de săptămâna trecută, se aștepta doar la înghețuri.

 
 
 

Un primar bun ar fi pregătit pentru ninsoarea abundentă, mai ales că știa ce s-a întâmplat în România și Ucraina. Un primar bun ar fi declarat stare de urgență și situație excepțională încă din prima zi a ninsorilor, însă i-au trebuit 24 de ore și câțiva oameni electrocutați ca să ia această decizie. Un primar bun nu pozează cu crengile în parc, asta e de domeniul unui primar prost, populist și retard. Un primar bun își organizează serviciile în așa fel încât acestea să se descurce, însă asta nu se face după calamitate, și cu mulți ani înaintea ei. Primarul nostru prost a avut la dispoziție zece ani ca să reformeze structura sătească a Spațiilor Verzi, însă a preferat să-și facă poze prin parc cu colegii de partid.

Un primar bun nu deschide școlile și grădinițele când zeci de cabluri mai stau întinse pe drumuri, iar sute de copaci și crengi sunt gata să se prăbușească peste capul trecătorilor. Un primar bun nu dă vina pe Mâna Moscovei, pe forțele obscure politice, pe deportările staliniste și pe adevărul istoric. Un primar bun știe că cea mai mare calamitate care s-a abătut asupra acestui oraș este incompetența umană – însă primarul nostru este unul prost, și în loc să lupte cu incompetența, preferă să fie și el incompetent. Pentru că un primar prost preferă să facă parte dintr-un sistem corupt, decât să-l reformeze. Un primar prost nu se așteaptă că va fi săltat de CNA pentru mulțimea de delapidări și fonduri cheltuite aiurea, se strofolește în continuare și se supără pe criticile pe care le primește. Și de data asta chiar i-aș recomanda primarului nostru să nu mai fie prost, să dea dovadă de măcar un pic de inteligență și demnitate și să-și dea demisia, până nu va fi prea târziu.Spunea primarul că vor avea nevoie de aproape un an ca să înlăture consecințele ninsorii din aprilie. Stau și mă întreb, de câți ani vom avea nevoie noi ca să înlăturăm consecințele administrației Chirtoacă: cel puțin zece, poate și mai mult. Pentru că mai rău decât un primar prost este un primar prost cu inițiativă.

Un articol de: Marin Basarab
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul