Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 12:21
Abonamente

 
 

Artă 4 Ianuarie 2016, ora 16:16

Un profesor american a inițiat un atelier teatral pentru actorii moldoveni

Marime Font

Gerald A. James, profesor de actorie la „Lee Strasberg Theatre & Film Institute” din Los Angeles, California, SUA, actor și regizor al „The Group at Strasberg”, a iniţiat un atelier teatral pentru actorii moldoveni, care se va desfăşura la Chişinău în perioada 4-12 ianuarie. 

Gerald A. James a creat ateliere de lucru pentru profesori, actori şi studenţi în SUA şi Egipt.

Autorul proiectului este actorul şi regizorul moldovean Ghenadie Moroşanu, absolvent al Şcolii Lee Strasberg.Ghenadie Moroşanu a spus că ideea de a organiza un atelier de creație în R. Moldova i-a venit după ce a văzut teatrul și calitatea predării în școala prin care au trecut marile vedete precum: Al Pacino, Robert De Niro, Harvey Keitel, Uma Thurman, Dustin Hoffman etc. „Sunt recunoscător domnilor Sandu Grecu, Vasile Moroșanu și Constantin Rusnac pentru susținerea și realizarea visului meu”, a mai spus Ghenadie Moroşanu.

Potrivit preşedintelui Uniunii Teatrale din Moldova, Sandu Grecu, în cadrul proiectului actorii din R. Moldova vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu stilul teatral american. „Sper că în curînd, la Chişinău, vor fi înfiinţate două şcoli de teatru, care îşi vor lăsa amprenta asupra mişcării teatrale din ţara noastră”, a accentuat Sandu Grecu.

Proiectul „Conştientizarea şi exprimarea scenică a impulsului lăuntric al actorului” este organizat cu susţinerea Uniunii Teatrale din Moldova, Consiliului Naţional al şefilor de direcţii de cultură din R. Moldova şi a Comisiei Naţionale a Republicii Moldova pentru UNESCO.

Sursa: Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md