Un proiectant ar fi cerut 15 mii de euro de la un cuplu pentru a aranja cumpărarea unui teren

publicat în Actualitate pe 11 Iulie 2018, 13:56

Un proiectant din capitală a fost reținut, în după-amiaza zilei de ieri, de către oamenii legii, fiind bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi cerut de la o familie 15 000 de euro mită pe motiv de a rezolva cumpărarea unui teren din capitală. Potrivit înţelegerii, acesta urma să influenţeze mai mulți funcționari din cadrul Primăriei municipiului Chişinău.

În plângerea lor, soţii susţin că intenționau să construiască o casă-hotel în capitală pe un teren, deţinut cu drept de proprietate, dar că mai aveau nevoie şi de un lot adiacent. Pentru a grăbi perfectarea actelor necesare şi cumpărarea acestuia, proiectantul le-ar fi cerut suma de 15 mii de euro.

Potrivit înţelegerii, proiectantul urma să influenţeze mai mulți funcționari din cadrul Primăriei municipiului Chişinău.

În denunţul lor, soţii au declarat că au transmis 15 000 de euro chiar în biroul de serviciu al proiectantului.

Ieri, ofiţerii anticorupţie şi procurorii au operat percheziţii la biroul şi domiciliul bărbatului, de unde au ridicate probe relevante pentru cauză, inclusiv acte, înscrisuri de ciornă şi 4300 de euro, provenienţa cărora urmează a fi stabilită.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă de până la șase ani de închisoare sau amendă de până la 200 000 de lei.

Sursa: unimedia.info